Levitra

Poznato je da su ljudi još od davnina koristili razne pospešivače seksualne moći. Od egzotičnih afrodizijaka iz drevnog Egipta, pa do današnjih tableta za lečenje erektilne difunkcije, prošlo je mnogo vremena. Ipak, uprkos vremenskoj i civilizacijskoj distanci, želje su ostale – iste.

Nakon što su, krajem prošlog veka, lekovi za potenciju postali nešto što se kupuje legalno i u apoteci, stvorilo se tlo za pojavu novih – onih koji bi zadovoljili potrebe što većeg broja korisnika. Jedan od njih je i Levitra.

Šta je Levitra?

Levitra je lek za tretman erektilne disfunkcije. Njen glavni aktivni sastojak je vardenafil HCI, koji deluje kao inhibitor PDE5. Po tome, ali i po načinu na koji stimuliše erekciju, slična je sildenafil citratu, glavnom aktivnom sastojku Viagre. Međutim, izbor mnogih muškaraca je upravo Levitra, zato što se sa manjim dozama, postižu isti efekti, za koje bi, sa Viagrom, bilo potrebno uzeti mnogo veću dozu.

Levitra funkcioniše tako što stimuliše širenje krvnih sudova u penisu, čime se do njega doprema više krvi, što dovodi do postizanja i održanja erekcije. Kao i većina lekova za erektilnu disfunkciju, i Levitra deluje isključivo ukoliko postoji seksualna stimulacija. Koristi se i za tretman preuranjene ejakulacije.

Ovaj lek je u formi okruglih, narandžastih, filmom obloženih tableta, na čijoj jednoj strani se nalazi naziv proizvođača „Bayer“, a na drugoj strani istaknuta je doza: „2.5“, „5“, „10“ i „20“. U jednom pakovanju mogu se naći četiri tablete.

Levitra 20 mg
Levitra 20 mg

Mere opreza i nuspojave

Osip, teškoće pri disanju, oticanje lica, usana, jezika ili grla znaci su alergijske reakcije, do koje može doći upotrebom Levitre. Zato je u ovim slučajevima neophodno potražiti medicinsku pomoć.

Tokom seksualne aktivnosti, može da se dođe do osećaja slabosti ili vrtoglavice, bolova, pospanosti, trnjenja u rukama, vratu, vilici… Ukoliko dođe do toga, potrebno je takođe potražiti hitnu medicinsku pomoć, jer može da se radi o ozbiljnim nuspojavama ovog leka.

Levitru, odnosno vardenafil (pošto je on „krivac“ za nabrojane nusefekte), potrebno je momentalno prestati uzimati, ukoliko dođe do iznenadnog gubitka vida ili sluha i  „zvonjenja“ u ušima.

Srećom, sva ova stanja mogu se izbeći, zahvaljujući razgovoru sa lekarom pre uzimanja Levitre. Pri tom, lekara je neophodno informisati:

  • ukoliko ste alergični na neki sastojak Levitre,
  • ukoliko imate bilo kakve alergijske reakcije,
  • ukoliko pijete neke druge lekove,
  • svojoj medicinskoj istoriji, posebno ako se u njoj nalaze srčana oboljenja, moždani udar, oboljenja bubrega ili jetre, visok ili nizak krvni pritisak, dehidrataciju, povrede ili bolesti penisa, istoriju bolne ili pridužene erekcije i tako dalje.

Kako se uzima Levitra?

Levitra može da se uzima sa hranom i bez nje. Preporučena početna doza je 10 mg, oralno, oko 60 minuta pre seksualne aktivnosti. U slučaju kada je to potrebno, doza se povećava, ali ne za više od 5 mg po jednom uzimanju. Maksimalna doza iznosi 20 mg. Preporučuju se uzimanje Levitre jednom dnevno, a preduslov za efikasnost leka je seksualna stimulacija.

3 мишљења на „Levitra“

  1. Dobar Dan,molim Vas za info.gde mogu kupiti Levitru od 10mg, ranije Sam je pio,lekar mi je opet prepisao.Vidim podatak da ima pakovanja I od 5mg.Hvala,srdacan POZDRAV,Igor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.