Igor (51 god.)

P: Postovani, patim se sa erekcijom u nekim periodima kad sam zesce pod stresom. Kod urologa sam otisao jos pre par godina, rekao mi je bio da mogu po potrebi da pijem ernafil 2×50, medjutim krajem prosle godine sam prelezao koronu bio i na bolnickom lecenju. Tamo sumnjaju da sam posle dobio koksaki i jos osecam da se brzo umorim ako se vise naprezem. Trebam da proverim da li je to to i ako je mozda otislo na srce ili pluca. U medjuvremenu sam povremeno opet uzimao taj ernafil ali se bojim da vise ne smem jer sam posle osecao onako slabiji bol oko grudi a nije se desavalo pre. Sad me zanima kako da resim i da li znaci da sad ne mogu da pijem nista za potenciju. 

O: Poštovani, s obzirom na Vašu trenutnu situaciju, savetujemo Vam da za početak sačekate rezultate testova na koksaki virus. U slučaju da Vaše stanje nakon toga bude zahtevalo i dodatnu terapiju, lekovi za potenciju bi mogli biti kontraindikovani. To, naravno, može da utvrdi isključivo lekar, tako da svakako nije preporučljivo da bilo koji lek uzimate bez njegove preporuke.

Što se tiče problema sa erekcijom, važno je utvrditi i da li postoji sprega između otežane erekcije i preležane kovid infekcije. Ukoliko je problem ranije bio izraženiji pod stresom, iza toga bi mogli biti i uzroci psihološke prirode. Zato je najpre potrebna konsultacija sa lekarom (urologom), pogotovo kada je reč o faktorima koji mogu biti međusobno isprepletani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.