Nikoo (22 god)

P: Počeću hronološki. Nemam devojku i usled neredovnih seksualnih odnosa javio mi se problem prerane ejakulacije. Bar ja mislim da je zbog toga. Par meseci nakon toga to je preraslo u problem sa odrzavanjem erekcije. Naime, tokom jedne veceri prilikom prvog odnosa imam sto procentnu erekciju medjutim prerano ejakuliram jer sam previse uzbudjen i onda da bih odmah nastavio seks devojka mora da me oralno zadovolji. Ali i tu mi se desi novi problem, nakon sto me ona zadovolji i nastavimo seks meni se erekcija postepeno smanjuje, mlitavi, dok se potpuno ne izgubi. Nikada nisam pomislio da je to moguce uopšte i vrlo sam isfrustriran zbog toga i zabrinut. Dok sam ranije imao redovan seks nisam imao sličnih problema, cim bih ejakulirao mogao sam da nastavim odnos istim intenzitetom. Gore navedena situacija mi se ponovila jos jednom identično, ali sa drugom devojkom. Nakon toga sam resio da posetim urologa, medjutim jos uvek nisam. Davao sam krv i mokracu na analizu, i mada jos nisam odneo kod specijaliste, bacio sam pogled i video da mi je sve u granicama, osim sto mi je bilirubin malo povisen. Sto se tice nacina života, trudim se da se hranim zdravo. Povećao sam unos vitamina C i svih B vitamina, u obliku tableta, jer sam čitao da oni pozitivno utiču na prokrvljenost itd. Pijem kafu svakodnevno, nekad spojim po par dana da pijem energetska pića kada imam dosta obaveza. Relativno malo spavam, najčešće ne više od 6 ipo sati, tako da sam uglavnom neispavan. I ustajem jako rano, u 6 izjutra par puta sedmično, ako ne tad onda eventualno oko 8-9, tako da jutarnju erekciju nekad imam, a nekad ne. Rekao bih da mi se problem pogoršava jer sam primetio da mi erekcija slabi postepeno i prilikom masturbacije. Zaboravio sam da kazem da sam fizicki aktivan, nemam problema s gojaznoscu i slicno. Nisam napomenuo da je odnos sa gore navedenim devojkama prilično površan i tiče se samo seksa, i da je, ne uvek, ali često u delimično alkoholisanom stanju. Sve me to mnogo brine. Hvala unapred! 

O: Poštovani, problem koji se javlja može biti povezan sa Vašim životnim navikama , odnosno one mu mogu doprinositi, ukoliko nisu primarni uzroci. Premalo sna negativno utiče na zdravlje, pa se samim tim može odraziti i na potenciju. Sa druge strane, postoji mogućnost da je uzrok problema u psihičkim faktorima , za šta takođe postoji način na koji se on može rešiti.

Potrebno je da posetite lekara (urologa), pa je to sasvim sigurno sledeća stvar koju bi bilo dobro da obavite. On će Vas uputiti u moguće uzroke problema , tako što ćete možda obaviti dodatne analize i preglede, na osnovu čega će Vam lekar preporučiti načine za njegovo rešavanje.

U osnovi problema sa potencijom mogu se naći i neka ozbiljnija stanja i oboljenja , pa je i zato važno da se konsultujete sa stručnim licem koje će Vas uputiti u naredne korake, pošto je to jedini način da ovom problemu pristupite na za sopstveno zdravlje odgovoran način.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.