zamalo general (52 god)

P: Pozdravljam Vas. Moj problem je malo komplikovan, bar ja mislim. Profesionalno vojno lice sam. Imam 52 godine, a supruga je godinu dana mladja. U vojsci sam od 1989.godine i za to vreme me samo „voz nije gazio“. Dijagnostikovana mi je 2014.godine Parkinsonova bolest, tremor desne strane tela. Problem, bar ja mislim (prva stresna situacija) se dogodila 1999.godine kada sam odredjen da budem u komisiji za asanaciju terena (skupljanje posmrtnih ostataka dvojice mladih kolega na koje je pala bomba od 1 tone, bili su u radaru). Nakon toga nisam spavao par noci. Problem sa erekcijom je nastao 2003.godine kada sam i primetio prve simptome Parkinsonove bolesti. Drhtanje desne ruke kad se uzbudim (u svakom smislu). Drugu stresnu situaciju sam doziveo 2008.godine kada sam bio na odgovornoj duznosti i tom prilikom otkrio veliku kradju naoruzanja.Na vojno-disciplinskom sudu sam proglasen krivim, smenjen sa duznosti i novcano kaznjen, da bih kasnije saznao da je to naoruzanje nestalo mnogo godina pre nego sto sam ja tu dosao. Prosle godine dolazi treci i zavrsni udarac kad sam saznao da je to sve bilo dirigovano iz jedne kuhinje. Od terapije koristim 12 miligrama Rekvip modutab i 1 miligram Azilekt. Stanje sa potencijom je katastrofa, mucenje i supruge i mene. Ponekad mi se nemili da idem kuci uopste. Imam divnu porodicu, na prvom mestu suprugu koja je sve ove probleme prosla samnom. Samo se pitam dokle ce izdrzati. Ima li pomoci?

O: Poštovani,

Problemi koje opisujete svakako su problemi koji bi na svakog čoveka ostavili neki trag. Najpre, s obzirom da imate dijagnostikovanu Parkinsonovu bolest, po pitanju poboljšanja erekcije trebalo bi da se konsultujete sa svojim lekarom . On bi mogao da Vam predloži šta je to što biste mogli da uradite da ovaj problem smanjite na najmanju moguću meru, tako da on ne ugrožava kvalitet Vašeg života, a da rešenje bude istovremeno bezbedno i da daje rezultate.

Što se tiče događaja koje ste opisali, oni su svakako nešto veoma stresno i pitanje je do koje mere ste uspeli da ih integrišete u svoj život. Da li oni i dalje utiču na Vas, kao nešto iz prošlosti na šta niste u mogućnosti da stavite tačku? Ljudi, kada su suočeni sa traumatskim iskustvima, razvijaju i traumatske reakcije i to su potpuno prirodne, normalne reakcije na takoreći nenormalne događaje koji nam se dešavaju. S tim u vezi, bilo bi korisno da pronađete psihologa, odnosno psihoterapeuta i da sa njim poradite na svemu onome što Vam se dešavalo, a ostavilo je traga i na to kako funkcionišete danas. Takvi događaji mogu da utiču na brojne oblasti funkcionisanja osobe, a najpre na zdravlje, samim tim i na potenciju. Zato potražite stručnu pomoć kako biste ih integrisali u svoje iskustvo i na taj način mogli istinski da krenete dalje.

Ukoliko problem sa potencijom „napadnete“ na oba fronta – fizičkom, uz pomoć lekarskih saveta i smernica i mentalnom, uz pomoć psihoterapeuta (koji se danas ne mora ni nalaziti u Vašoj blizini; sa terapeutima je danas moguće raditi i putem Skype-a), onda zaista povećavate šanse ne samo da poboljšate erekciju i svoj seksualni život, već i da reorganizujete svoj život tako da ne živite zaglavljeni sa negativnim iskustvima iz prošlosti i da prigrlite sadašnjost i budućnost sa svim onime što oni nose. Izbor je na Vama! Srećno.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.