Megatop

Megatop je lek koji se koristi za terapiju erektilne disfunkcije . Njegova osnovna aktivna supstanca (kao i generički naziv) je tadalafil, koja pripada grupi lekova pod nazivom inhibitori fosfodiesteraze tipa 5 (PDE5). Oni deluju tako što pomažu u opuštanju krvnih sudova penisa i na taj način omogućavaju erekciju.

Tadalafil je na našem tržištu dostupan i kao Cialis.

Lek Megatop je u formi bledožutih, ovalnih film tableta sa utisnutom oznakom na jednoj strani. Dostupan je u dozama od 2,5, 10 i 20 mg.

Kako se uzima Megatop?

Preporučena početna doza leka je 5 mg. Uzima se svakodnevno – najčešće jednom dnevno – otprilike u isto doba dana. U zavisnosti od reakcije organizma, lekar može smanjiti dozu na 2,5 mg.

Da bi bio efikasan, Megatop se može uzeti najmanje 30 minuta pre seksualne aktivnosti. Namenjen je upotrebi isključivo od strane odraslih muškaraca.

Neophodan uslov za primenu ovog leka je seksualna stimulacija, bez koje nije moguće ni dejstvo leka. Sam za sebe, ovaj lek ne izaizva erekciju, već su za to potrebni isti uslovi kao i za seksualni odnos bez upotrebe leka.

Tadalafil – glavni aktivni sastojak Megatopa – se brzo resorbuje nakon oralne primene, a maksimalno dejstvo ima 2 sata nakon unošenja. Kad se uzima jednom dnevno, ovaj lek omogućava postizanje erekcije (uz seksualnu stimulaciju) u vremenskom periodu od 24 sata.

Hrana nema uticaj na reapsorpciju tadalafila, pa se on može unositi sa i bez nje. Ipak, dejstvo je nešto brže ukoliko se lek konzumira pre jela. Sok od grejpfruta može uticati na dejstvo ovog leka, pa je potrebno konzumirati ga sa oprezom.

Alkohol može imati uticaj na postizanje erekcije, i zato bi trebalo izbegavati preteranu konzumaciju (odnosno, nivo alkohola u krvi veći od 0,08%), jer može dovesti do povećanog rizika od vrtoglavice pri ustajanju.

Lek Megatop može dovesti do vrtoglavice, i zato je preporučljivo uveriti se da nema ovog neželjenog efekta, pre rukovanja mašinama ili upravljanja motornim vozilom.

Megatop 10mg

Mere predostrožnosti pri uzimanju leka Megatop

Megatop se ne sme koristiti sa lekovima koji sadrže organske nitrate. Pošto može uticati na dejstvo drugih lekova, kao što i oni mogu uticati na dejstvo Megatopa, preporučljivo je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom po pitanju primene ovog leka.

Informišite lekara ili farmaceuta ukoliko uzimate neke od sledećih lekova: alfa-blokatore ili druge lekove za hipertenziju, riocigvat, lekove za lečenje benigne hiperplazije prostate, gljivične infekcije, AIDS ili HIV infekcije, lekove protiv epilepsije, rifamicin, eritromicin, klaritomicin, itrakonazol ili druge lekove za terapiju erektilne disfunkcije. Isto tako, informišite stručno lice ukoliko imate bilo kakvih srčanih smetnji ili oboljenja.

Među najčešća neželjena dejstva spadaju alergijske reakcije (uključujući osip koji se može povremeno javiti), bol u grudima i iznenadni gubitak vida (koji se javlja retko). U slučaju pojave ovih simptoma neophodno je potražiti lekarsku pomoć.

U neželjena dejstva spada i produžena erekcija, koja nakon primene leka može biti bolna. U slučaju erekcije koja traje duže od 4 sata, neophodno je odmah se obratiti lekaru.

Ovaj lek sadrži laktozu, pa je za one sa intolerancijom na određene šećere preporučljivo da se pre upotrebe leka konsultuju sa lekarom/farmaceutom.

Kad se ne može koristiti lek Megatop?

Lek Megatop nije preporučljiv za upotrebu ukoliko:

  • ste alergični na tadalafil ili bilo koji drugi sastojak leka,
  • uzimate neki od lekova iz grupe nitrata,
  • imate ozbiljno srčano oboljenje ili ste u prethodna tri meseca imali srčani udar,
  • u prethodnih šest meseci ste imali moždani udar,
  • imate nizak ili nekontrolisan krvni pritisak,
  • ste ikada imali gubitak vida koji se opisuje kao „infarkt oka”.

Postoje još neka stanja zbog kojih je potrebno da uzimanje ovog leka bude pod lekarskim nadzorom. Ukoliko niste sigurni da li je upotreba Megatop leka bezbedna za vas, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom po pitanju bezbednosti i načina njegove primene.

4 мишљења на „Megatop“

  1. Повратни пинг: maki (43 god) - Erekcija.rs
  2. Повратни пинг: Filip (20 god) - Erekcija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.