Ernafil

Popularizacija lekova za probleme sa erekcijom dovela je do toga da se na tržištu pojave brojne verzije onih lekova koji su predstavljali pionire u ovoj oblasti medicine. Međutim, sasvim opravdano, najveću pažnju takvih lekova privlače oni koji se od originalne verzije razlikuju samo po ceni i dostupnosti.

Jedan od takvih lekova je Ernafil. Njegov glavni aktivni sastojak u potpunosti je identičan glavnom aktivnom sastojku Viagre. Sada slede dobre vesti: na teritoriji naše zemlje, mnogo je lakše naći Ernafil nego Viagru. Ipak, ono što čini da se, oni koji su ga probali, po potrebi ponovo na njega vraćaju, jeste njegova cena. Dakle, kao Viagra, samo jeftinije.

Šta je Ernafil?

Ernafil je lek koji se koristi u tretmanu erektilne disfunkcije. Mehanizam njegovog delovanja u potpunosti je isti kao Viagrin: glavni sastojan sildenafil citrat deluje tako što stimuliše dotok krvi u penis, kroz inhibiciju ciklične GMP. Neophodan „sastojak“ za delovanje Ernafila je seksualna stimulacija. Nije indikovan za upotrebu kod žena.

Ovaj lek u prodaji se nalazi u pakovanjima od  2x50mg, 2x100mg, 4x50mg, 4x100mg i 8x100mg, u formi filmom obloženih plavih tableta elipsoidnog oblika, a od skoro postoje i tablete za žvakanje u pakovanjima od  2x100mg, 4x50mg i 4x100mg.

Ernafil 50 mg
Ernafil 50 mg

Pre uzimanja Ernafila, važno je znati

Pri uzimanju bilo kog leka, neophodno je biti svestan svih posledica do kojih njegovo uzimanje može da dovede. Pri korišćenje Ernafila, neophodan je dodatni oprez u sledećim slučajevima:

[one_half]

 • ukoliko ste koristili lekove koji sadrže nitrate, jer ova kombinacija može dovesti do opasnog povećanja krvnog pritiska. Lekovi na bazi nitrata često se koriste kod srčanih oboljenja, zato je neophodno porazgovarati sa lekarom pre primene bilo kod leka za tretman erektilne disfunkcije,
 • ukoliko ste koristili rekreativne droge kao što su amil nitrit (popularno „poppers“), jer njihova kombinacija takođe može dovesti do povećanja krvnog pritiska,
 • u slučaju da ste preosetljivi ili alergični na sildenafil ili na druge sastojke Ernafila,
 • ukoliko ste nedavno imali moždani ili srčani udar, ili ukoliko imate nizak krvni pritisak,
 • u slučaju da bolujete ili ste bolovali od oštećenja jetre ili bubrega,

[/one_half]

[one_half_last]

 • ako imate retka genetska oboljenja očiju (poput retinitis pigmentose),
 • ukoliko ste ikada imali iznenadan gubitak vida koji nije povezan sa NAION (prednja ishemička optička neuropatija),
 • ako imate deformitet penisa (kao što je Pejronijeva bolest),
 • ukoliko bolujete od stomačnog čira ili problema sa krvarenjem (kao što je hemofilija),
 • u slučaju da bolujete od srpaste anemije, leukemije ili multiplog mijeloma
 • ukoliko imate iskustva poput iznenadnog gubitka vida.

[/one_half_last]

Blagovremeno upoznavanje sa delovanjem leka i informisanje lekara o ranijim ili aktuelnim zdravstvenim stanjima može sprečiti pojavu neželjenih efekata uzimanja Ernafila.

Neželjeni efekti Ernafila

Kao i svi lekovi, Ernafil može imati neželjene efekte. Njihovo je dejstvo kratkotrajno, a intenzitet varira od umerenog do snažnog. U njih spadaju:

 • bol u grudima tokom ili nakon seksualnog odnosa,
 • alergijske reakcije – što znači da je, na prve znake oticanja kapaka, usana, lica ili grla, te teškoća u disanju, neophodno što pre potražiti stručnu medicinsku pomoć,
 • produžena i bolna erekcija, koja traje duže od 4 sata,
 • iznenadno smanjenje ili gubitak vida ili sluha,
 • glavobolja – koja je vrlo čest nusefekat Ernafila,
 • među ređe nusefekte spadaju: povraćanje, osip po koži, iritacija, bolovi ili pucanje kapilara u očima, ubrzan ili neregularan srčani ritam, bol u mišićima, pospanost, smanjen osećaj dodira, vrtoglavica, „zvonjenje“ u ušima, nesvestica, suvoća usta, bol u grudima i osećaj umora.

Stanja kao što su gubitak vida ili sluha, kao i pojava alergijske reakcije, zahtevaju hitan medicinski tretman. Kod ostalih, u slučaju da traju dugo ili se intenziviraju, potrebno je takođe potražiti medicinsku pomoć i imati na umu prirodu i trajanje neželjenih reakcija pri narednom uzimanju ovog ili sličnih lekova.

Kako se uzima Ernafil?

Kako bi se maksimizovao užitak, a minimizovala mogućnost pojave nekih od neželjenih reakcija, potrebno je pridržavati se uputstava i preporuka o uzimanju Ernafila.

Uobičajena jednokratna doza Ernafila je 50 mg, osim ukoliko nije drugačije rečeno od strane lekara. Sa njime je neophodno razgovarati ukoliko se ukaže potreba za povećanjem doze. Lek se ne uzima više od jednom dnevno, oko 60 minuta pre seksualne aktivnosti. Tabletu je potrebno progutati u celosti, uz malo vode.

Ernafil može da se uzima sa ili bez hrane. Međutim, posle obilnog obroka, biće potrebno duže vremena da lek počne da deluje. Nije preporučljivo piti alkohol tokom upotrebe Ernafila.

U slučaju uzimanja drugih lekova sa Ernafilom, neophodno je konsultovati se sa lekarom. Određeni lekovi posebno su problematični za uzimanje sa lekovima za erektilnu disfunkciju, a u njih spadaju:

 • lekovi za bolove u grudima,
 • inhibitori proteaze – koji se koriste u lečenju HIV-a i
 • alfa-blokatori, kao deo terapije visokog krvnog pritiska i prostate.

41 мишљењa на „Ernafil“

 1. Повратни пинг: Dragana, Niš - Erekcija.rs
 2. Da li smem da isprobam najmanju dozu ovog leka, iako imam povisen krvni pritisak, i pijem enalapril 1/2 i konkor 1/2 (a imam i policisticne bubrege) xD
  Drug mi je rekao da je odlican, i probao bih ga u cilju poboljsanja svog sexualnog zivota…
  Unapred zahvalan

  1. Poštovani,
   Najbolje je da se prvo konsultujete sa vašim lekarom, jer iako po ovome što ste napisali deluje kao da nemate apsolutnu kontraindikaciju, stručno lice koje prati vaše zdravlje, ipak treba da da svoj sud.

 3. Повратни пинг: Pero - Erekcija.rs
 4. Cenim entuzijazam i zelju da se pomogne u svakom slucaju. Potrebna je korekcija teksta – sto se tice efekata sildenafila, koja god varijanta (proizvodjac) da je u pitanju, on OBARA KRVNI PRITISAK, ne povecava kao sto stoji u nekoliko paragrafa gornjeg teksta.

  1. Poštovani,

   S obzirom na Vaše zdravstveno stanje, a pod tim prvenstveno mislimo na dijabetes, ne bismo Vam preporučili uzimanje bilo kakvih lekova za potenciju pre konsultacije sa Vašim lekarom, koji će Vam dati odgovor na Vaše pitanje, imajući u vidu vašu anamnezu.

   Srdačan pozdrav.

  2. pozz Maksime. Ja sam takodje dijabetičar na insulinu već 20 god i sa istim problemom probao sam viagru i cijalis ali nažalost kod mene
   nije bilo efekta.Popijem tabletu reakcija nikakva kao da sam andol popio

 5. Postovani, uzimao sam vijagru ranije u apoteci, jer nisam znao za ove jeftinije opcije. Da li Ernafila ima po apotekama u slobodnoj prodaji i kolika je cena za jednu tabletu od 50 mg. Unapred hvala.

 6. Повратни пинг: Denis (68 god) - Erekcija.rs
   1. Poštovani,
    To je u redu, ali ako mi je lekar rekao 50mg. Da li je dozvoljeno uzimati ovaj od 100mg jer je jeftiniji a tabletu deliti na pola i drugu polovinu iskoristiti sledeći put? Jer se ostvaruje značajna ušteda.

 7. Postovani. sa savetom urologa pre 8 godina uzimao sam jednu cetvrtinu vijagre od 100mg. i imao sam dobar efekat. pre neki dan u apoteci mi rekli za ernafil. i cena 264 din jedna tableta od 100mg. hteo bih da vas pitam dali da nastavim isto kao i sa vijagrom dozu? imam 42 godina. unapred Hvala…

 8. imam problem sa prijevremenom ejakulacijom uzimam dura male tablete dve god je bilo ok sad imam problem slaba erekcija i prijevremena ejakulacija ,zanima me mogu li koristit ernafil i dura male zajedno

 9. E, ovako..
  Želim da podelim svoja iskustva po pitanju nekih proizvoda koji se ovde reklamiraju. Probao sam Ernafil (pakovanje 4x100mg) i Bilive (2x20mg). Pre upotrebe sam pročitao uputstvo i kontraindikacije. Izuzetno sam zdrava osoba bez ikakvih problema sa zdraavljem. Kupovao sam ih u istoj apoteci zbog poređenja cene. Evo mojih zapažanja:
  BILIVE:
  – cena oko 1.800 din
  – pakovanje 2 tablete od 20mg sa linijom po sredini radi lakšeg lomljenja,
  – imate znači 4 tablete od po 10mg za 1.800 din.
  – koristio sam svaki put pola tablete,
  – efekat: izuzetno jaka erekcija, osećaj prilikom orgazma vrhunski, nakon orgazma još par minuta izuzetna tvrdoća (ne pada)
  – nakon 1. odnosa nova erekcija već nakon 10-15 min sa izuzetnom tvrdoćom, mnogo duži odnos, orgazam vrh vrhova, penis u erekciji ostao dosta dugo, doživeo 3 orgazma “bez vađenja“. Nešto neverovatno.
  – nakon svakog odnosa, do sledećeg, treba vam samo 10-15 min.
  – ono što je najneverovatnije, efekat je trajao više od 48 sati
  – veći problem vam je fizička izdržljivost nego erekcija
  – kontraindikacije – NIKAKVE
  – opšti utisak: PREZADOVOLJAN! (Naravno, to je moje lično iskustvo)

  ERNAFIL:
  – Cena za 4 tablete od po 100mg je oko 1.080 din. Dosta jeftiniji od Bilive
  – koristio sam pola tablete. Znači imate 8 za 1.080
  -efekat: izuzetno jaka erekcija,jača nego sa Bilive, osetljivost penisa manja nego kod Bilive, osećaj prilikom orgazma vrhunski, nakon orgazma nije mi padao još 10 minuta i imao još jedan neverovatan org. tokom tog jednog odnosa. Takođe ne treba više od 10 min do sledeće erekcije
  – KONTRAINDIKACIJE:
  – od navedenih kontraindikacija u opisu leka, ja srećom nisam doživeo glavne 4: srčani i moždani udar, epilepsiju i smrt.
  – oko sat nakon pijenja tablete, a pre odnosa, odjednom je počelo srce toliko da mi lupa, da jednostavno smo i ja i devojka ga čuli kako bije. Iskreno bio sam se pomalo i uplašio. Sex je bio extra cele noći. Nakon sexa počela je glava da me boli. U jutro je nastavila jaka glavobolja, a zatim i da me oči bole i kao da mi se pojavila dioptrija. Takvo stanje je trajlo ceo dan dok nisam legao da spavam.
  – odnose sam nastavio bez tableta, pomalo me je frka da probam drugu polovinu tblete. Možda i nju prepolovim. Srećom ne popih celu..

  Eto.. Nakon ova dva lična iskustva, sami zaključite šta ćete. Sve u svemu, efekat je extra sa obe tablete, ali što na mostu dobiješ, na ćupriji možeš da izgubiš..

 10. Повратни пинг: Djole (23 god) - Erekcija.rs
 11. probao… nikada ranije nisam nista slicno… imam 51 i veoma aktivan u odnosu sa zenama od mladjih do negde 40 god. starosti… problem nije u erekciji… nego zene koje su u nasim predilima „dosadne“… no, ipak imam potrebe i moraju se zaovoljiti… nisam se pokajao „ukoziti“ u ovaj lek a ni one nisu (2 x 100)… deluje oko pola noci bez prestanka… probao i uz pola flase crnog vina… nije kao bez ali ok… ili je do doticne bilo… ko zna…

 12. Imam 47 godina Interesuje me da li mogu da ga koristim s’obzirom da imam nizi krvni pritisak, hronicni gastritis i pesak u bubrezima. Pored problema sa erekcijom imam i problem sa prevremenom ejakulacijom.

 13. Uzeo sam dozu od 50mg u nedelju. Od ponedeljka imam mlitave erakcije. Ne mogu ukrutiti penis. Nisam do sad imao problema sa erakcijom,lek sam uzeo da bi produzio odnos. Sta da radim?

 14. Postovani
  Imam problem sa potencijom,nikada nisam koristio ni jedan lek sto se toga tice. Imam problem sa uvecanim hemoglnbinom i erotrocitima. Ponekada imam povisen krvni pritisak ali ne stalno. Od terapije koristim konkor i tritace ali po potrebi nije stalna terapija.

  Srdacan pozdrav

 15. Samo cu reci FANTASTICAN.Prezadovoljan sam popio sam jednu tabletu od 100 mg ..Spas je bio sto je bio i za mene i devojku sto je bio vikend …Bilo je vremena za odmor.

 16. Naši proizvodi imaju umanjenu dozu sildenafila.
  Druga varijanta je da se vrmenom javlja rezistencija.
  U mom slučaju, Ernafil diže pritisak, što mi odgovara, jer sam osoba sa niskim pritiskom.
  Kad sam počeo d aga koristim, bilo je lakih glavobolja i pomerja vida na dodatnu osetljivost na plavu boju.
  Sve plave boje sam video jače, izražajnije.
  Ostali efekti – umanjena osetljivost na orgazam.
  Sad sam u fazonu da mogu celu noć da regulišem ženu, ali nema tu nikakvog zgoditka za mene.
  No, Sildena više odgovara početnicima, ima blaži efekat, treba je ranije popiti i obavezno ne na pun stomak.
  Hrana zaista mnogo usporava početak delovanja.
  U mom slučaju, podsticajni efekat deluje i do 5 dana.
  Kao dijabetičaru, to mi odgovara.
  I petlu ide vreme…
  Vijagru sam probao – očajni rezultati. Stipse. Pa ti kao da ne stavljaju sildenafil uopšte.
  Preporučujem naširoko izbegavanje originalne Vijagre.

 17. Повратни пинг: Marjan (35 god.) - Erekcija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.