Hranom do bolje potencije

Seks spada među najveća zadovoljstva znana ljudskom rodu. Kao takav, on zauzima veoma važno mesto u životu svakog seksualno aktivnog pojedinca. Međutim, mnogi izbori koje pravimo, često i ne razmišljajući o efektima i posledicama do kojih bi mogli dovesti, nisu dobri za naše zdravlje. U njih spada sad već dobro poznata lista ozloglašenih navika: pušenje, nezdrava ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti, konzumiranje alkohola ili droga…

Sve ove navike ozbiljno mogu narušiti performanse muškarca u krevetu. Ali, pogrešni izbori mogu se zameniti pravim izborima, i tako doprineti uspostavljanju zdravih navika.

Evo nekoliko takvih izbora kada je reč o hrani, za koju je poznato da ima efekte na seksualnu moć muškaraca.

1. Banane – Upražnjavanje seksa zahteva energiju, pa je zato banana odličan izbor za užinu nekoliko sati pre seksualnog čina. Banane mogu napuniti zalihe glukoze u našem organizmu, kao i osnažiti libido muškarca, zahvaljujući snabdevanjem mineralima i enzimima koji ga čine spremnim za akciju. Osim toga, oe pomažu regulaciji serotonina – neurotransmitera koji pojačava dobro raspoloženje.

RIba - zdrava hrana2. Riba – Reputacija koja prati ribu kaže da je ona odlična za poboljšanje seksualnog života kako muškaraca, tako i žena. Arginin, hranljivi sastojak koji je prisutan u određenim vrstama ribe, pomaže stvaranju azotnih oksida u telu. Oni pomažu širenju krvnih sudova u području genitalija, što može biti od velikog značaja za postizanje i održanje erekcije. Riba sadrži i cink, koji je izuzetno značajan za reproduktivno zdravlje muškarca, s obzirom na to da čak i umeren nedostatak istog može dovesti do smanjenog broja spermatozoida.

3. Crveno vino – Samo jedna čaša vina može unaprediti seksualni život, s obzirom na to da utiče na otpuštanje dopamina u mozak, što je direktno povezano sa emocijama poput žudnje. Stoga, ako patite od smanjenog libida, čaša vina može biti od velike pomoći.

4. Jagode – Baš kao i riba, jagode sadrže mnogo cinka, koji pomaže održanju zdravog nivoa testosterona kod muškaraca. I ženama jagode mogu biti od koristi, s obzirom na to da cink može poboljšati ženski libido. Takođe, jedenje jagoda može obezbediti održanje potrebnog nivoa energije, što je još jedna potvrda da jagode definitivno jesu afrodizijak.

5. Jaja – Sa mnoštvom B vitamina, jaja su odlična za borbu protiv stresa i očuvanje hormonskog balansa u organizmu. Osim toga, ona doprinose unosu dovoljne dnevne količine cinka, koji je neizostavni sastojak zdravog seksualnog života.

6. Badem – Hiljadama godinama unazad, badem je smatran simbolom plodnosti, a samim tim je važio i za moćan afrodizijak. Njegova moć krije se u značajnim količinama vitamina E, magnezijuma i vlakana. Osim toga, veruje se da miris badema podstiče ženski libido.

7. Šargarepa – Kad smo bili mali, učili su nas da je šargarepa dobra za vid, zahvaljujući tome što sadrži više od 200% preporučenog dnevnog unosa vitamina A. Ovaj vitamin pozitivno utiče na seksualni život, a istraživanja su pokazala da beta-karoten (prisutan u šargarepi) može povećati proizvodnju spermatozoida i imati pozitivan uticaj na njihovu pokretljivost.

8. Med – Još jedna namirnica koja je ne samo ukusna, već ima i pozitivan uticaj na seksualni život. U „Kama Sutri“, jednoj od najčuvenijih knjiga o seksualnim veštinama, preporučuje se upotreba meda za poboljšanje potencije. Med sadrži prirodne šećere poput fruktoze, što dovodi do povećanja snage i, posledično, kvalitetnijeg seksualnog života.

5 мишљења на „Hranom do bolje potencije“

  1. Повратни пинг: Poslednji Templar (47 god) - Erekcija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.