Cvekla – pravi prijatelj dobre potencije

Erektilna disfunkcija je neprijatno i prilično rasprostranjeno stanje, koje se i te kako može sprečiti pametnim izborima kad su u pitanju ishrana i životne navike.

Kada problem sa potencijom postane takav da se ne može rešiti samo promenama u životnim navikama , neophodno je uvesti i druge metode lečenja. Međutim, čak i u takvim slučajevima, ishrana bogata namirnicama koje pozitivno utiču na naše zdravlje nikada nije loš izbor.

Neke namirnice koje konzumiramo poseduju svojstva mogu biti od velike pomoći pri prevenciji i lečenju erektilne disfunkcije . Možda povrće, ma koliko znali da je zdravo, nije nešto što bismo lako povezali sa potencijom, ali nutricionisti kažu da bismo u tom slučaju bili u velikoj zabludi.

Jedna od namirnica koje bi bilo prilično teško povezati sa seksualnim uzbuđenjem je – cvekla. Ona je u još Starom Rimu korišćena kao afrodizijak, a objašnjenje se krije u činjenici da je ova namirnica izuzetno bogata borom. Ovaj mineral igra važnu ulogu u regulaciji hormona koji utiču na seksualnu želju, odnosno pomaže u tome da njihovi nivoi ostanu optimalni.

Osim toga, cvekla obiluje i nitratima, koji pozitivno utiču na krvotok, odnosno olakšavaju dotok krvi do penisa i samim tim pospešuju erekciju.  Cvekla je bogata i vitaminima A, B1, B2, B6 i C, kao i kalcijumom, magnezijumom, bakrom, fosforom, natrijumom i gvožđem, što znači da predstavlja svojevrsnu gozbu za organizam.

Cvekla se može jesti, a ukoliko je kuvate, vodite računa o tome da se ne kuva predugo, kako ne bi izgubila svoje dragocene vitamine i minerale. Isto tako se od nje mogu praviti sokovi. Ipak, u slučaju da imate kamen u bubregu, budite oprezni u vezi sa količinom soka od cvekle koji pijete. Za početak, možete piti sok od pola cvekle jednom nedeljno, sa postepenim povećavanjem količine na jednu cveklu nedeljno.

Cvekla nije jedina namirnica koja se smatra prijateljem dobre potencije. Osim nje, bogati izvori bora su i pasulj, artičoke, bobičasto voće, trešnje, slatki krompir, luk, orasi, smokve i suve šljive. Neke od ovih namirnica sigurno već prepoznajete kao dobre prijatelje potencije, a sada znate i šta vam je činiti ukoliko želite da poboljšate zadovoljstvo svojim seksualnim životom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.