Dinamico

Popularizacija lekova za potenciju dovela je do pojave brojnih, više ili manje poznatih, brendova. Neki od njih zapravo su dobro poznati lekovi, koji se prodaju pod drugim imenom. Jedan od njih je i Dinamico.

Šta je Dinamico?

Dinamico spada u grupu lekova za tretiranje erektilne disfunkcije. Zapravo, reč je o najčuvenijem leku sa probleme sa potencijom – Viagri, samo pod drugim nazivom.

Revatio je takođe verzija Viagre, koja se koristi u lečenju plućne arterijske hipertenzije. Glavni aktivni sastojak Dinamico leka jeste sildenafil citrat. On deluje tako što podstiče dotok krvi u penis, što dovodi do postizanja i održanja erekcije. Lek neće imati dejstvo ukoliko nije došlo do seksualne stimulacije.

Dinamico je dostupan u dozama od 25 mg, 50 mg i 100 mg, u formi okruglih plavih, filmom obloženih tableta. Moguće je pronaći ga u pakovanjima od 1 i 4 tablete.

Dinamico 50 mg
Dinamico 50 mg

Kako se koristi Dinamico?

Dinamico je lek koji se pije po potrebi, ne više od jednom dnevno. Maksimalna preporučljiva dnevna doza iznosi 100 mg, dok je minimalna 25 mg. Lek je potrebno uzeti oko sat vremena pre seksualne aktivnosti.

Da bi uzimanje Dinamico leka bilo bezbedno, preporučljivo je upoznati se sa njegovim osobinama i načinom delovanja, kako bi se mogle prevenirati one neželjene pojave, koje su nastale usled nedovoljnog poznavanja leka i njegove interakcije sa drugim lekovima i supstancama.

Baš kao što je to slučaj sa svim lekovima čiji je glavni aktivni sastojan sildenafil, bezbedna upotreba Dinamico leka zahteva određene mere opreza.

1. Mešanje sa drugim lekovima – ukoliko uzimate neke druge lekove, pre upotrebe sildenafila neophodno je konsultovati se sa lekarom, kako ne bi došlo do interferencije između dva leka. To se posebno odnosi na lekove za koronarna oboljenja. Takođe, Dinamico ne bi trebalo da se meša sa drugim lekovima za tretman erektilne disfunkcije, bilo da im je glavni aktivni sastojak sildenafil ili ne.

2. Istorija bolesti – pre bezbedne upotrebe Dinamico leka, potrebno je sa lekarom se posavetovati ukoliko u istoriji bolesti postoje oboljenja poput koronarnih (posebno istorije infarkta i moždanog udara), oštećenja jetre ili bubrega, genetskih bolesti oka ili povreda, oštećenja penisa, alergijskih reakcija i tako dalje.

3. Nusefekti – u toku upotrebe Dinamico leka mogu se pojaviti znaci alergijske reakcije na lek, kao što su oticanje usana, grla ili jezika, crvenilo ili osip na koži, vrtoglavica… u tom slučaju, neophodno je potražiti medicinsku pomoć.

Takođe, u slučaju javljanja sledećih simptoma, potrebno je obustaviti seksualnu aktivnost i pratiti simptome, a u slučaju da su prolongirani ili da se intenziviraju, obratiti se lekaru: osećaj vrtoglavice, snažnog umora, trnjenja ruku ili nogu, osećaja gubitka vazduha, pritiska u grudima i slično. Gubitak vida ili distorzija vidnog polja još su jedan redak, ali moguć nusefekat upotrebe Dinamico leka. Ukoliko do toga dođe, potrebno je odmah se javiti lekaru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.