Zabrinut (30 god)

P: Imam problem sa ED…Ne znam sta je u pitanju jer se osecam zdravo i nisam do sada u zivotu imao bilo kakvih zdravstvenih problema…Nije ovaj problem neprekidno prisutan bude i prilika kada ne postoji ali bar 5-6 puta godisnje dodje period kada jednostavno kao da nije moj…Unapred zahvalan na savetu…


O: Poštovani, ukoliko ne postoje nikakvi fizički uzroci, onda oni mogu biti psihičke prirode . Osim toga, često su i fizički uzroci bez jasnih simptoma, pa to što se osećate zdravo ne mora, nažalost, da bude pokazatelj da ste zaista u potpunosti zdravi. Preporučili bismo Vam da posetite lekara, kako biste otklonili mogućnost da je uzrok zaista fizičke prirode. Osim toga, lekar može da Vam pomogne i oko toga šta biste dalje mogli da činite kako biste ovaj problem rešili.

Često uzrok erektilne disfunkcije može da bude i stres, pa tako učenje načina na koji možete sa njim da izađete na kraj, sa nekim psihoterapeutom ili savetnikom iz oblasti mentalnog zdravlja, može da Vam bude od velike koristi. U svakom slučaju, potrudite se da najpre eliminišete sve potencijalne organske (fizičke) uzroke erektilne disfunkcije, zato što oni mogu biti opasni po zdravlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.