Aca (29 god)

P: Zdravo, u poslednje veme imam probleme sa potencijom, dosta sam pod stresom i nezdravo živim imam probleme sa devojkom i desi mi se da ne mogu da postignem erekciju ili se ona brzo izgubi. Ne znam da li da probam sa nekim lekovima, inače sam zdrav nemam nikakvih tegoba

O: Poštovani, stres i, generalno, nezdrave životne navike (kao što su premalo sna, neadekvatna ishrana, nebavljenje fizičkom aktivnošću, prekomerna upotreba alkohola i droga, i tome slično) i te kako mogu da se negativno odraze na potenciju. To može, ali i ne mora biti primarni razlog zbog kog se javlja erektilna disfunkcija. I problemi u partnerskom odnosu mogu biti razlog, jer to i jeste jedan od češćih uzroka erektilne disfunkcije među psihološkim faktorima.

Ono što samostalno možete preduzeti je obraćanje pažnje na životne navike i sve ono što radite kako biste umanjili štetan uticaj stresa na sopstveno zdravlje, kako fizičko, tako i mentalno. Ako problem sa potencijom nastavi da postoji, možete se obratiti urologu, kako biste ispitali da li je uzrok problema u fiziološkim faktorima; a što se tiče problema u partnerskom odnosu, kao i načinima za nošenje sa stresom, za to se možete obratiti psihoterapeutu. I jedan i drugi stručnjak (urolog i psihoterapeut) bave se problemom erektilne disfunkcije, samo iz različitih uglova i sa različitim pristupom, ali adekvatnu pomoć sigurno možete dobiti na jednod od te dve adrese.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.