Djole (48 god)

P: Postovani moj problem sa erekcijom je nastao od pre mozda 30tak dana. Mada moram Vam napomenuti da sam isti problem imao pre petnaestak godina. Tada sam se obratio dr Popovicu i na njegovu preporuku koristio preparat MALLE FULL. Problem sa preuranjenom ejakulacijom imam bukvalno oduvek. Nakon koriscenja pomenutih tableta nisam primetio neke promene u kratkom vremenskom periodu. Nakon mozda jedne godine moj problem je bukvalno kao rukom odnesen. Erekcija kao u tinejdzera a ejakulacija nakon sat pa cak i vise.Bukvalno sam sam njome dirigovao i ejakulirao onda kad sam ja zeleo. To je trajalo dve godine. Nakon toga ponovo pocinje po starom. Ejakulaciju nisam mogao da kontrolisem dok su erekcije izuzetne pa cak i na pogled. Pre godinu dana sam imao jednu ortopedsku povredu pracenu ostecenjem mekog tkiva i zbog jakih bolova doktor mi je predlozio da koristim kombinaciju antidepresiva i likre. Citajuci uputstvo likre u nezeljenih dejstava sam procitao da mogu izazvati problem sa potencijom. I pored toga koristio sam ih nekih dvadesetak dana. Vec nakon desetak dana koriscenja primetio sam odsutnos zelje za partnerom i bukvalno da ne osecam svoj polni organ. Jutarnje erekcije su pocele da izostaju. Ubrzo sam prekinuo koriscenje likre ali evo i do danasnjeg dana nema nekog velikog pomaka. Ustvari i kad postignem punu erekciju nakon kratkog vremena polko pocinje da se gubi a zelja za partnerom pada. Desava se cak i da je zelja izuzetno jaka a erekcija slaba. Molim Vas recite mi Vas savet. Pusac jesam redovan i to jedna pakla dnevno. Alkohol normalno bez opijanja pa cak i ispod granice casica dve u par dana. Kafa NE. U dva navrata sam probao sa 1/4 Vijagre dakle 0.25 i nije bilo nikakvih problema. Nisam pristalica takvih preparata te Vas s toga molim za savet. Unapred zahvalan


O: Poštovani, i antidepresivi, kao što možda znate, mogu da utiču na erekciju. Ukoliko je izostajala jutarnja erekcija, to može biti znak da je problem bio na fiziološkom nivou, iako je za takvu tvrdnju neophodno sprovesti lekarski pregled. Osim toga, ako još uvek pijete antidepresive, on može dovesti, odnosno pospešiti pojavu erektilne disfunkcije. Dalje, antidepresivi spadaju u lekove koji se prepisuju za lečenje depresije, mentalnog oboljenja koje samo za sebe može da ima veliki uticaj na potenciju i na želju za seksom.

Zato je najbolje da se obratite lekaru i da ga detaljno upoznate sa istorijom svog korišćenja lekova, kako onih za potenciju, tako i lekova generalno. Lekar će moći da Vam prepiše terapiju, odnosno zajedno sa vama napravi strategiju prevazilaženja ovog problema, koja će biti bezbedna za Vaše zdravlje, ali i učinkovita. Jasno Vam je da cigarete sigurno ne pomažu da se ovaj problem reši, ali šanse da su one isključiv uzrok problema vrlo su skromne. No, svakako Vam preporučujemo da se pozabavite i tom navikom , što će sasvim sigurno pozitivno da se odrazi i na Vašu potenciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.