Jagode nisu samo afrodizijak, već i preventivni faktor za ED

Poznato je da mnogi faktori mogu biti uzroci erektilne disfunkcije, to jest nemogućnosti postizanja i/ili održanja erekcije. Najčešće su to stres, umor, uzimanje određenih lekova , previše alkohola ili neki od psihičkih faktora .

Isto tako, dobro je poznato da ono što jedemo i te kako utiče na naše zdravlje, a potpuno je ista stvar i sa potencijom : određene namirnice su prijatelji potencije, dok bi neke druge trebalo izbegavati u širokom luku. U prvu grupu, odnosno prijatelje potencije, spada hrana bogata flavonoidima, što je nalaz jednog nedavno sprovedenog istraživanja, na osnovu kod nutricionisti preporučuju jagode kao sredstvo za smanjenje rizika od pojave erektilne dsifunkcije.

Autorka ovog istraživanja, nutricionistkinja Kasandra Berns, kaže da fizička aktivnost i pravilna ishrana bogata namirnicama kao što su jagode, mogu da potpomognu cirkulaciju i na taj način postanu saborci u borbi sa erektilnom disfunkcijom.

Njen savet stiže nakon rezultata studije koja je otkrila povezanost između flavonoida i erektilne disfunkcije. U njemu je pokazano da hrana bogata ovim sastojkom, kao i fizička aktivnost, mogu da smanje rizik od pojave erektilne disfunkcije za deset odsto.

Flavonoidi su prirodno prisutni u biljkama koje su sastavni deo ishrane, pa ih možemo uneti kroz povrće, čajeve ili salate. Pored jagoda, imaju ih i citrusne biljke, kao i luk, jabuke, paradajz, bademi… Pomenuto istraživanje pokazalo je da muškarci čija ishrana obiluje flavonoidima ređe oboljevaju od erektilne disfunkcije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.