Kafom protiv problema sa potencijom

Za sve ljubitelje kafe koji se bore sa problemima sa potencijom stiže dobra vest sa Univerziteta u Teksasu, gde je najnovije istraživanje pokazalo da nekoliko šoljica ovo napitka može blagotvorno da utiče na njihove seksualne performanse.

Istraživači su zapazili da muškarci koji piju više kafe u odnosu na one koji piju veoma malo ili je ne piju uopšte ređe imaju problema sa erektilnom disfunkcijom . Iako u ovom istraživanju nije pronađena kauzalost između pijenja kafe i erektilne disfunkcije (to jest, nije razjašnjeno da li postoji uzročno-posledična veza između konzumiranja kafe i potencije), istraživači sugerišu da bi pronađena povezanost mogla da bude istinita, zato što je poznato da kofen pomaže u opuštanju mišića i arterija, olakšavajući na taj način protok krvi.

Koliko kafe je „malo“, a koliko je „puno“? Ovo istraživanje, sprovedeno u Zdravstveno-naučnom centru Univerziteta u Teksasu, sugeriše da muškarci koji konzumiraju između 170 i 375 mg kofeina na dan (što je od dve do tri šoljice) za oko 42 odsto ređe izveštavaju o problemima sa potencijom u odnosu na one koji uopšte ne piju kafu. Kada se merio dnevni unos koferina, nije se u obzir uzimala samo kafa, već i čaj, sokovi i sportska pića koja ga sadrže.

Ovaj nalaz odnosi se prevashodno na muškarce koji nemaju dijabetes, a sa posebnom pažnjom bi trebalo da ga prihvate oni koji su gojazni ili boluju od visokog krvnog pritiska.

Kada je reč o kafi, ranije studije su pokazale su da ona smanjuje rizik od devet vrsta kancera, Alchajmerove bolesti, Parkinsonove bolesti, kognitivnog propadanja koje je posledica starenja i dijabetesa tipa 2.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.