Kiki (48 god)

P: Imam problem sa erekcijom. Pre 6 godina urolog mi je prepisao Levitru 0d 10 mg, delovala je odlicno, ali sam imao bolove u predelu sinusa i u unutrasnjosti oba oka. Mislio sam oci ce mi ispasti. popio sam 3 ili 4 tablete i prestao sam zbog istih simptoma. U to vreme nisam imao dijagnostikovan povisen krvni pritisak, sada imam terapiju koju uzimam po potrebi jer mi pritisak skace na nervnoj bazi pa sam dobio da pijem Tritace 2,5 i bromazepan kada se uznemirim i to deluje. pod konstantnim stresom sam vec 3-4 godine zbog gubitka posla i smrti roditelja u kratkom vremenskom periodu. Imam erekcije i imao sam ih u proteklom vremenu, ali su one ne ubedljive i tesko odrzive. potreban mi je maksimalan stimulans i optimalni uslivi da bih odrzao erekciju i zavrsio seksualni cin sa suprugom. penis mi se smanjio i u duzini i u obimu, neme dovoljno ukrucenosti u glavicu, ponekad se ukruti u korenu i telu, ali glavic ostane mekan, ejakulacija je daleko manja nego ranije. Vizuelni stimulansi skoro da i ne deluju vise, a oralni i svi ostali fizicki moraju biti mnogo duzi …. sta dalje?


O: Poštovani, konstatni stres vrlo negativno deluje na celokupno zdravlje čoveka, kako na fizičkom, tako i na psihičkom planu. Nedostatak ili problemi sa erekcijom samo su način na koji se ovaj problem manifestuje, a njegovi efekti mogu biti daleko veći, posebno zato što već imate iskustvo sa psihosomatskim oboljenjem, i to jednim od najopasnijih – visokim krvnim pritiskom.

Ono što bismo Vam, osim redovne posete lekaru radi držanja hipertenzije pod kontrolom, preporučili, jeste da pronađete način da se sa tim stresom nosite na adaptivniji način. Ukoliko niste u mogućnosti da se izolujete od izvora stresa (a u današnje vreme, to skoro niko nije u mogućnosti), onda je neophodno da usvojite veštine koje bi mogle da vam pomognu da se sa njime nosite na način koji za Vaše zdravlje neće biti štetan. Srećom, danas postoje načini za to, a jedan (i najverovatnije efikasniji) jeste poseta psihologu, odnosno psihoterapeutu ili savetniku, koji bi mogao da Vam pomogne da ovladate nekim od veština za uspešnu borbu protiv stresa. Na taj način, suočili biste se sa samim izvorom problema sa erekcijom.

Što se tiče uzimanja lekova za potenciju, verovatno vam je jasno da to nikako ne smete činiti na svoju ruku, pa ukoliko Vam je potrebna dodatna stimulacija, pre nego što postignete značajnije rezultate u borbi sa stresom (koja zahteva vreme i posvećenost), najbolje će biti da se posavetujete sa urologom i detaljno ga upoznate sa svojim opštim zdravstvenim stanjem, kako bi znao na koji način može da Vam pomogne po pitanju izbora leka ili nekog drugog metoda koji je bezbedan za upotrebu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.