Smanjen libido: Kada muškarcu nije do seksa

Koji seksualni problem muškarcima najteže pada? Istraživanja koja su vršena kažu da to nije preuranjena ejakulacija, kako se ranije smatralo. Nije ni erektilna disfunkcija, koja se takođe smatrala glavnim uzročnikom problema u spavaćoj sobi . Naime, pokazalo se da je to – nizak seksualni nagon.

Definisati nizak seksualni nagon ili libido nije jednostavno. Definicije su najčešće individualne – razlikuju se od muškarca do muškarca, a kriterijumi su često subjektivni, zato što zavise od brojnih faktora. Ipak, glavnim se smatraju fizičko i mentalno zdravlje. Ono što se, ipak, uočava kao neminovnost, jeste opadanje seksualnog nagona sa godinama.

Potpuno je prirodno da muškarci primete smanjenje seksualnog nagona sa godinama . Stepen tog opadanja varira, a istraživanjima je utvrđeno da većina muškaraca održi određen nivo interesovanja za seksom do šezdesetih ili sedamdesetih godina života.

Pre očekivanog pada seksualnog nagona, do njega može doći i posredstvom nekih drugih faktora. Najčešće je to zdravstveni problem koji se na ovaj način manifestuje. To mogu biti stanja poput depresije ili hronične izloženosti stresu. Ponekad je uzrok smanjena produkcija muških polnih hormona zbog nekog endokrinog poremećaja. U ostalim slučajevima, reč je obično o neželjenom efektu upotrebe nekog leka.

Ukoliko ste uočili da smanjenje seksualnog nagona – posebno ukoliko je do njega došlo iznenada – neophodno je konsultovati se sa lekarom . On može, pregledom i laboratorijskim analizama, utvrditi šta bi mogao biti uzrok smanjenom libidu. Kada se faktori koji su do smanjenja doveli prepoznaju, moguće je sprovesti odgovarajuću terapiju. Primera radi, ukoliko je gubitak seksualne želje povezan sa depresijom , psihoterapija i, ponekad, terapija antidepresivima mogu biti od velike pomoći. Ukoliko je problem u neuobičajeno niskom nivou testosterona , terapija može uključivati uzimanje zamene za ovaj hormon. U slučaju da upotreba nekih lekova dovodi do smanjenja seksualne želje, lekar može preporučiti upotrebu nekog drugog leka.

Ono što je važno znati jeste da postoji razlika između erektilne disfunkcije i smanjenog seksualnog nagona. Muškarci koji imaju probleme sa potencijom tokom vremena obično iskuse i pad seksualne želje. No, kada dođe do pada libida, bez pojave erektilne disfunkcije, postoje brojni faktori koje bi trebalo ispitati i zato je neophodno posetiti lekara , kako bi se problem identifikovao i rešio.

10 мишљења на „Smanjen libido: Kada muškarcu nije do seksa“

  1. Повратни пинг: Jasmin (30 god) - Erekcija.rs
  2. Повратни пинг: mladen (25 god) - Erekcija.rs
  3. Повратни пинг: zabrinuta devojka (26 god) - Erekcija.rs
  4. Повратни пинг: Pex (31 god) - Erekcija.rs
  5. Повратни пинг: Djordje (46 god) - Erekcija.rs
  6. Da, mogu da izazovu slabu potencinu ti lekovi. Trebali biste da uradite detaljan kardioloski pregled da biste se uverili da smete da uzimate cialis/ viagru. Preporucio bih vam da se zdravo hranite,da budete fizicki aktivni, da ispitate hormone i vitamine. Mozete uzimati afrodizijak za potenciju. Srdacno, dr Igor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.