Max (36 god)

P: U terapiji povišenog krvnog pritiska koristim Tritiko 5 mg 1×1 i Monopril plus 1×1. Nemam koronarno oboljenje niti druge komplikacije. Nabavio sam CIALIS, ali se još uvek nisam usudio da ga koristim. Smem li da koristim ovaj ili neki drugi lek za ED, koja je definitivno psihogene prirode ?


O: Poštovani, visok krvni pritisak jedan je od najčešće spominjanih zdravstvenih problema zbog kojih se korisnicima lekova za tretman erektilne disfunkcije preporučuje dodatni oprez i savetovanje sa lekarom.

Verovatno i sami znate da se ova potencijalno vrlo opasna bolest, sa razlogom zvana “tihi ubica” mora držati pod kontrolom, ne samo lekovima, već i određenim promenama životnog stila (ishrana, fizička aktivnost, uzdržavanje od pušenja, alkohola i tome slično). Korišćenje leka, u čijem receptu eksplicitno piše da se mora sa dodatnim oprezom koristiti, na sopstvenu odgovornost, pored terapije hipertenzije – stoga nije verovatno najoptimalnije rešenje.

Zato bi najbolje bilo da se konsultujete sa lekarom i sa njim proverite da li je i ako jeste, pod kojim uslovima i okolnostima dozvoljeno da korisite ovaj lek, s obzirom na Vaše zdravstveno stanje. Jedino na taj način možete biti sigurni da svom zdravlju nećete učiniti više štete nego koristi. Takođe, kada je u pitanju erektilna disfunkcija, za koju postoji opravdana sumnja da je psihogene prirode, postoje dodatni pristupi u tretmanu , koje biste mogli da uzmete u razmatranje ukoliko imate nameru da se sa ovim problemom aktivno suočite i na taj način povećate kvalitet svog zdravlja, a time i posredno – života.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.