Mirko (23 god)

P: Imam problema sa odrzavanjem erekcije i ona u poslednje vreme nije sto procentno jaka vec mozda oko 70-80%. Zanima me koliko je opasno uzimati neki od lekova za tretiranje ED bez konsultacije sa lekarom. Pod pretpostavkom da sam odlučio da koristim ernafil, koliko mislite da ce biti potrebno vremena koristiti ga da bih ponovo bio u mogucnosti da normalno upraznjavam seks bez „pomagala“. I jos ovo, sta mislite o kamagri i njenoj upotrebi za tretiranje ED? Hvalaa

O: Poštovani, uzimanje lekova za potenciju , ukoliko se pridržavate svega što piše u vezi sa načinom njihovog korišćenja, je bezbedno. Ako sumnjate u to, najbolje je da se po tom pitanju posavetujete sa lekarom.

Ono što je važno da znate to je da ovi lekovi predstavljaju privremeno rešenje, u smislu da popijete lek i imate erekciju, ali sa prestankom delovanja leka sve će se vratiti na staro. Koliko će vremena biti potrebno da se Vaša seksualna funkcija u potpunosti obnovi, zavisiće od toga šta je u njenoj osnovi. Ako su to fizički/telesni faktori , onda Vam lek u kontekstu trajnog lečenja neće biti od koristi; ako je problem u domenu mentalnog zdravlja , onda lek može biti od pomoći u smislu da Vas dovoljno opusti i ulije Vam samopouzdanje, pa ćete vremenom moći isto da postignete i bez leka. Koliko je za to potrebno vremena i da li će ishod zaista i biti takav, niko ne može da Vam sa sigurnošću kaže.

Što se tiče kamagre, s obzirom na to da nije do kraja poznato kako ona deluje na organizam, uključujući i načine na koje se nabavlja u našoj zemlji, savetovali bismo Vas da budete oprezni i da koristite samo one preparate za koje ste sasvim sigurni odakle dolaze, kakav imaju sastav i kako na Vas mogu delovati.

Ono što bismo Vam mi predložili, s obzirom na Vaše godine i na činjenicu da su Vaši problemi dosta blagi, jeste da posetite lekara (urologa) i sa njim napravite plan rešavanja ovog problema. To je daleko odgovornije prema Vašem zdravlju od uzimanja lekova na sopstvenu inicijativu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.