Mogu li se lekovi za potenciju piti svakog dana?

Uzimanje lekova za potenciju može se činiti kao odlično rešenje za sve one prilike i situacije kad vam je potrebno da se oslonite na dodatnu pomoć. Međutim, šta ako je potrebno da ove lekove pijete svakodnevno?

Prvi i neophodan preduslov za to da budete zadovoljni ishodom korišćenja leka je da ostanete živi, pa je zato neophodno da se jako dobro upoznate sa svim onim stvarima koje treba da znate pre nego što posegnete za tim lekovima.

Za primer ćemo uzeti Bilive, lek dostupan na našem tržištu, koji ima isti aktivni sastojak kao i Cialis (a to je tadalafil), pa se ovi lekovi mogu koristiti jedan umesto drugog. Niža cena Bilive leka na našem tržištu je ono što mnoge korisnike privlači baš ka njemu, ali i drugačije doziranje.

Osim što je najpre važno da ste sigurni da ste isključili sve potencijalne medicinske razloge da ne koristite ovaj lek (više o tome ovde ), evo odgovora na neka od najčešćih pitanja muškaraca kojima je ovaj lek prepisan za svakodnevnu upotrebu.

Ko pije tadalafil svakog dana? Bilive je lek koji ima dvojaku funkciju: prva je postizanje i održanje erekcije , a druga je lečenje beningne hiperplazije prostate. U oba slučaja može biti potrebno da se lek pije svakodnevno (u drugom slučaju je to neophodno), i tada se najčešće startuje sa manjom dozom – od 2,5 mg, da bi se ona eventualno povećala na 5 mg dnevno. Povećavanje bi trebalo da se izvršava uvek i isključivo u konsultaciji sa lekarom . Nikako nije preporučljivo podizati dozu za svakodnevno uzimanje na više od 5 mg.

Da li će ovi lekovi ubiti spontanost seksualnog čina? Lekovi koji se piju na ovaj način će manje negativno uticati na spontanost seksualnog čina, pošto se piju redovno, a ne ciljano i planski, kao kod uzimanja većih doza pred seksualni čin. U tom slučaju, dejstvo traje 36 sati.

Da li ću imati neželjene pojave i efekte? Koje? Uzimanje pilule svakodnevno, u manjim dozama, smanjuje verovatnoću da ćete imati neželjene efekte u odnosu na jednokratno uzimanje većih doza. To su, najčešće, glavobolja, bol u mišićima, problemi sa probavom i bolovi u leđima. Ako iskusite ove neželjene pojave, obratite se lekaru za savet.

Da li smem da uzimam i druge lekove pored ovog? Neki lekovi mogu imati sadejstvo sa tadalafilom i zato je važno da se o tome informišete kod svog lekara. Recite mu ukoliko ste uzimali, uzimate ili planirate da uzimate neke lekove, posebno ako se to odnosi na lekove za hipertenziju, antifugicide i lekove za HIV, kao i nitratne lekove.

Da li uz ove lekove smem da uzimam alkohol? Iako hrana i alkohol nemaju uticaja na apsorpciju i delovanje ovog leka, savet je da alkohol uzimate umereno, pošto se može desiti iznenadan pad krvnog pritiska usled sadejstva alkohola i tadalafila.

Kao što je to slučaj sa uzimanjem bilo kojih lekova, sva pitanja i nedoumice koje imate, najpametnije je uputiti lekaru. Što ste bolje informisani, to ćete više moći da uživate u efektima leka, znajući da ga koristite odgovorno i ispravno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.