Petar (60 god)

P: Poštovani, ovo dopuna na moj prethodni mail. Išao sam u KBC Srbije, klinika za urologiju, na Lithoklast. Intervencija nije uspela zato što je kamen „relativno mali i diskretan“. Lekaru se trebam javiti na kontrolu posle nove godine. Kao terapiju dobio sam Marocen, Multilac i Chymoral forte i njih sam popio u predloženoj količini (5-10 dana). Lek Flosin trebam da pijem do kontrole. Druge lekove (za pritisak, cirkulaciju, …) ne pijem niti imam bilo kakvih zdravstvenih tegoba osim sa kamenom u kanalu. Ja pretpostavljam da je uzrok problema sa potencijom lek Flosin. Molim Vas da mi pomognete sa savetom vezano za problem opisan u ovom i prethodnom mail-u. Unapred zahvalan. Petar

O: Poštovani Petre, Flosin je lek koji pripada grupi lekova pod nazivom blokatori alfa 1A/1D- adrenoreceptora. On deluje tako što utiče na opuštanje glatkih mišića prostate i uretre i kao takav može imati uticaja kako na erekciju, tako i na ejakulaciju. Međutim, s obzirom na Vašu zdravstvenu istoriju, neophodno je da se konsultujete sa lekarom po pitanju toga šta bi trebalo a šta ne da uzmate pored lekova koji su Vam prepisani. Nemojte poslušati nijedan drugi savet, osim onog koji dolazi od lekara, jer na taj način možete ugroziti svoje zdravlje. Idite na kontrolu i potom sa lekarom proverite koje opcije su Vam na raspolaganju.

Kada su problemi sa potencijom uzrokovani faktorima poput uzimanja određenih lekova, simptomi erektilne disfunkcije se umanjuju i povlače sa prestajanjem uzimanja leka, tako da znate da je vaše stanje reverzibilno. Naravno, za takvu tvrdnju neophodan je obuhvatniji uvid u Vašu zdravstvenu istoriju, što je samo još jedan dodatni razlog za to da se povodom ovog problema obratite licu ovlašćenom za njegovo rešavanje, a to je isključivo lekar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.