Šta ako je lečenje erektilne disfunkcije bezuspešno?

Kada odlučimo da odemo kod lekara , naša očekivanja su obično takva da će problem koji imamo i zbog kog se i obraćamo lekaru biti rešen. Međutim, stvari ponekad ne funkcionišu onako kako mi to želimo i očekujemo…

Za rešavanje problema erektilne disfunkcije , najvažniji prvi korak zapravo je taj da priznamo da problem postoji i da je neophodno nešto učiniti po tom pitanju. Odlazak kod lekara je odličan prvi korak. Mnogi pokušavaju da reše ovaj problem kroz upotrebu nekih od lekova za potenciju , a to ponekad ima efekat, a ponekad ne. Kod samoinicijativnog uzimanja lekova, njihova nedelotvornost može biti posledica nepravilnog doziranja leka, što je još jedan agrument u prilog neophodnosti posete lekaru.

No, šta se zbiva onda kada se sa rešavanjem problema erektilne disfunkcije uspešno uhvatilo u koštac, ali mu se ne nazire kraj?

Erektilna disfunkcija je stanje koje može biti vrlo frustrirajuće. Ona može da utiče ne samo na kvalitet i zadovoljstvo seksualnim, već kompletnim životom osobe koja od nje pati. Vremenom, frustracija može postajati veća, a ukoliko je lečenje neuspešno, frustraciji se mogu pridružiti i zabrinutost („Možda nikada ne uspem da se izlečim, šta ću onda?“), ljutnja („Dosta mi je ovoga!“), osećaj nepravde („Zašto se baš meni ovo dešava?“) i mnoge druge emocije koje prate brigu o zdravlju i sveukupnu ocenu nečijeg zadovoljstva sopstvenim životom.

Kao što je rečeno, odlazak kod lekara je odličan prvi korak pri lečenju erektilne disfunkcije. Bitna stvar kod nje je i otkrivanje uzroka, pošto znamo da erektilnu disfunkciju mogu izazvati različita stanja koja na prvi pogled sa njom ne moraju imati veze.

U velikom broju slučajeva, erektilna disfunkcija je izlečiva, bez obzira na to da li je uzrok fizičke ili psihičke prirode. Za neke od njih biće potrebno više vremena da se reše i to je ono što se može činiti kao problem. Ukoliko postoji nestrpljenje, proces se može činiti kao predug i naporan. No, istrajnost i slušanje onoga što preporučuje lekar, daće rezultate, onda kada je dijagnoza ispravno postavljena i kada su napori istinski usmereni ka borbi sa erektilnom disfunkcijom.

No, kod onih koji imaju neki hronični zdravstveni problem, a erektilna disfunkcija je pritom tu kao posledica, može se činiti da leka nema. Ipak, moguće je pomoći i onima koji nisu u mogućnosti da piju lekove, a u to je apsolutno neophodno uključiti lekara. To je jedini način da se tretman erektilne disfunkcije sprovodi ispravno i odgovorno.

Verovatno nijedan zdravstveni problem ne može imati tako dalekosežan uticaj na samopouzdanje muškarca kao erektilna disfunkcija, i otud je nestrpljenje da se ona eliminiše sasvim prirodno. Ono što je važno, jeste da je aktivan pristup problemu jedino rešenje koje može dovesti do njegovog rešavanja ili ublažavanja.

Једно мишљење на „Šta ako je lečenje erektilne disfunkcije bezuspešno?“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.