Zoran, 45

P: Imam 45 godina, nikada pusio i pio, 185/80, fizicki aktivan, vegetarijanac, zadnjih par godina od kada su pocele da mi otpadaju dlake sa nogu i od kada su mi noge hladne uvek, pojavila se i erektilna disfunkkcija. analize krvi na secer, trigliceride i holesterol su u granicama normale. Pomozite?


O: Poštovani, s obzirom na to da spominjete hladnoću nogu i erektilnu disfunkciju, problem bi mogao da se nalazi u domenu cirkulacije, odnosno krvotoka. No, ni na koji način se ovakva niti bilo kakva druga dijagnoza ne sme postavljati putem e-mailova i na osnovu kratkog opisa Vašeg stanja. Ukoliko do sada niste posetili lekara, onda bi zaista bilo neophodno to da učinite, s obzirom na to da simptomi koje opisujete mogu da ukazuju na neki zdravstveni problem koji se na ovaj način manifestuje.

Izrazito je važno da ne pokušavate da na svoju ruku uzimate neke od lekova za erektilnu disfunkciju, jer ukoliko je zaista u pitanju neko zdravstveno stanje povezano sa krvotokom, to stanje biste mogli dodatno pogoršati, zato što ti lekovi funkcionišu upravo tako što stimulišu dotok krvi do penisa i njihovo uzimanje se mora sprovoditi pod lekarskim nadzorom u svim onim situacijama u kojima postoji neko od zdravstvenih stanja koje bi moglo da interferira sa uzimanjem lekova.

S obzirom na to da kažete da u poslednjih par godina imate opisane probleme, postoji mogućnost da je to stanje postalo hronično, što je samo još jedan od razloga da se što pre obratite lekaru, kako biste došli do uzroka problema i počeli da ga otklanjate uz adekvatnu terapiju.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.