Boki (28 god)

P: Postovanje. Vec tri godine imam problem sa jakim ne voljnim erekcijama koje dugo traju, „narocito dok spavam“. Bilo sta da je uzrok erekcije a potrebna je mala fizicka ili psihicka stimulacija da dobijem erekciju koja postaje nenormalno jaka i dugo traje. Uradio sam sve analize krvi, uroloske preglede, magnet glave i kicme…sve je u redu osim kicme gde imam malu diskus herniju na L4,L5,S1.Neurolozi tvrde da nije uzrok kicma jer da je uzrok desila bi se impotencija. Terapije od psihijatara ne deluju adekvatno…pomazu u smislu da redje dobijam erekciju tokom sna ali ipak kada se javi i dalje je nenormalna. Zvuci kao dobra stvar, ali sam od toga dobio nesanicu, zapao u depresiju i anksioznost, jer vrlo lose spavam bez obzira na jake lekove koje pijem. Da li to moze biti od kicme? Hvala.

O: Poštovani, takozvane noćne erekcije su sasvim normalan deo REM faze spavanja i one se javljaju kod svih muškaraca sa očuvanom seksualnom funkcijom. Međutim, ukoliko su njihov intenzitet, trajanje i učestalost takvi da Vas ometaju u svakodnevnom funkcionisanju, onda je pametno potražiti neko rešenje.

Mi ni na koji način ne možemo znati šta je uzrok problema jer ne raspolažemo sa dovoljno informacija (niti je ova forma komunikacije tome namenjena), ali ono što možemo da Vam predložimo je poseta urologu , odnosno psihoterapeutu koji bi mogao da Vam pomogne u rešavanju problema nesanice, depresije i anksioznosti. Lekovi su za to najčešće pomoćno sredstvo, dok efikasna psihoterapija dovodi do trajnijih promena, pa stoga nemojte odustajati od potrage za rešenjem problema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.