Devojka (20 god)

P: Usla sam u novu vezu i imali smo odnos mozda nekih 4-5 puta do sada. Imamo problem, jer partner gubi erekciju vise puta tokom odnosa, pa moramo da stajemo i pravimo pauze, mada se to ponavlja po nekoliko puta i par puta nije ni ejakulirao. Veza je jos uvek sveza tako da nisam postavljala previse pitanja, mada on kaze da mu se prvi put tako nesto desava. Ovih dana su jako velike vrucine, pa sam pretpostavila da je to uzrok, ali sam zelela da cujem i Vase misljenje jer sam dosta upucena u probleme koji mogu da se jave. Partner takodje ima 20 godina.

O: Poštovana, kao što i sami verovatno znate, uzroci problema sa erekcijom mogu biti razni, čak i u tim godinama . Vaš partner je još uvek možda zabrinut oko toga kako će se tokom seksa pokazati, a upravo ta strepnja može da bude kontraproduktivna i da izazove probleme sa potencijom. Vi sami verovatno ne možete otkriti uzrok, ali možete otvoreno sa njim o tome razgovarati i ponuditi mu svoju podršku . Njemu može biti vrlo neprijatno da o tome sa vama razgovara, ali i to je sasvim očekivano. No, budite strpljivi i stavite mu do znanja da želite da mu pomognete, do one mere do koje je on spreman da prihvati Vašu pomoć.

Mnogobrojni faktori, kao što su psihički (u koje spada i strepnja koju smo upravo spomenuli), ali i fiziološki, mogu dovesti do erektilne disfunkcije. Stoga bi najbolje bilo da, tokom razgovora, predložite svom partneru odlazak kod lekara , kako bi se pronašao uzrok, ukoliko se situacija produži ili dodatno usložni. Bez obzira šta bio uzrok, odlazak kod lekara (urologa) može biti značajan korak napred ka prevazilaženju problema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.