Dragan (42 god)

P: Postovani imam 42 godine i u braku sam vec 21 godinu.Imam dvoje dece i do pre otprilike dve godine nije bilo pa skoro nikakvih problema sa erekcijom osim po nekada uzrokovanih brzim zivotom i svakodnevnim stresom.Svoju suprugu izuzetno volim i nikada nisam imao druge partnerke.Zadnjh 2 godine se sve cesce javlja problem sa erekcijo a u zadnje vreme skoro polovina pokusaja seksualnih odnosa je bezuspesna.Naravno da to na mene deluje frustrirajuce i depresivno tako da godinama koristim bromazepan 2x dnevno od 1.5mg.Bio sam jos pre dve godine kod psihijatra ppsihijatrajer sam imao problem sa anksioznoscu ali nisam rekao i za ovaj moj problem.Stalno sam preopterecen time i to dovodi do toga kada treba da imam odnos sa suprugom ili imam problem sa erekcijom ili mi srce pocne ubrzano da lupa i kao da sam u nekom grcu,jednostavno ne mogu da se opustim i skoncentrisem usled cega sledi ogromno razocarenje i izostanak seksualnog odnosa.Najgore od svega je sto to i suprugi pocinje da smeta sto ona nece da pokaze ali ja primecujem i te kako.Dolazim u fazu da se uvek uspanicom kada i pomislim da treba opet da imam odnos sa suprugom i odmah dolaze pitanja da li cu moci ili ne,pocinje da mi gori celo telo i nema spavanja cele noci itd.Vec dugo koristim med i orahe ali u zadnje vreme ni to ne pomaze.Jedino lepo sto mi se desilo je bilo pre 3 meseca kada sam bio sam sa suprugom na odmoru i gde smo od 7 dana imali vise nego uspesne odnose svih 7 dana i to 2 puta u toku dana.Molim vas za neki savet ili pomoc jer sam vise nego ocajan i depresivan a to se i te kako primecuje i u kuci i van nje.Jednostavno nista mi vise ne predstavlja zadovoljstvo i kao da sam nekako bezosecajan i prazan iznutra.

O: Poštovani, ono što Vi opisujete definitivno je nalik na anksioznost , koja i te kako može da osujeti seksualne odnose. I ne samo to, ona može dodatno da produbi problem, kao što je to, sudeći po onome što ste napisali, kod Vas verovatno slučaj (sa bezvoljnošću i depresivnim reakcijama).

Ono što možete da uradite jeste da posetite psihoterapeuta, a ne psihijatra. Psihijatar je tu da uglavnom prepiše lekove, ali lekovi su privremeno rešenje. Zato potražite pomoć psihoterapeuta koji Vam može pomoći da naučite kako da se nosite sa anksioznošću, što bi trebalo da dovede i do poboljšanja potencije. Taj proces nije kratak niti jednostavan, ali je jedini način da problem rešite trajno, a ne privremeno; suštinski, a ne površno. Važno je da znate da za Vaš problem postoji rešenje i da je potrebno da ga pronađete i sprovedete, što će se pozitivno odraziti ne samo na potenciju, već i na Vaše sveukupno s

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.