Ljuba (49 god)

P: Poštovani, pre oko dve godine razveo sam se nakon 11 godina braka i od tada nisam imao partnerku. Tačnije nisam ni želeo vezu. Nedavno sam upoznao ženu sa kojom se prijateljstvo pretvorilo u nešto više. Veoma smo se zbližili, ali sam od početka imao neki pritisak, možda zato što je to prva veza posle braka i što je ona osam godina mlađa. To utiče i na seks jer mi se erekcija brzo gubi ili mi treba dugo da dođem do vrhunca. Nikad nisam koristio bilo šta od preparata za potenciju, ali sad mi se čini da je to jedini izbor… 

O: Poštovani, lekovi za potenciju svakako mogu biti „prva linija odbrane“ u situacijama kao što je Vaša. Međutim, po onome što ste opisali, uzrok je po svoj prilici psihološke prirode. Rastanak od dugogodišnjeg partnera nije nimalo lako i prijatno iskustvo, i potpuno je razumljivo da nakon toga niste imali želju da ulazite u novi odnos.

S druge strane, započinjanje nove veze, pogotovo nakon dužeg vremena, takođe nosi svoje izazove: osećaj nesigurnosti, pa i izvesna količina nepoverenja su sasvim prirodni, bez obzira na iskrene emocije prema sadašnjoj partnerki. Sem toga, poteškoće ili prevelika očekivanja u ostvarenju zadovoljavajućeg intimnog odnosa mogu i dodatno povećati taj pritisak. U tom slučaju je važno da date sebi dovoljno vremena kako biste stekli poverenje u novog partnera. Obostrano razumevanje i podrška u tome su ključni, a ukoliko smatrate da bi vam koristio i savet stručnjaka, predlažemo Vam da se obratite psihologu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.