Povreda karličnog dna je zanemareni uzrok erektilne disfunkcije

Kada dođe do problema sa potencijom, uzroci toga nalaze se u fizičkim ili psihičkim faktorima . Od oboljenja kao što je dijabetes , oštećenja krvnih sudova ili povreda, preko stresa, umora, pa sve do anksioznosti , depresivnosti i drugih emocionalnih stanja.

I jednih i drugih uzroka može biti mnogo, a jedan od kom se gotovo uopšte ne govori jeste povreda karličnog dna, odnosno nedovoljno razvijeni mišići ove regije.

Zaboravljena mišićna grupa

Većina muškaraca, kada trenira, ne razmišlja o ovoj mišićnoj grupi. Tačnije, veliki broj vežbača ne posvećuje dovoljno pažnje mišićima celog tela, već se usmeravaju na željene mišićne grupe. Međutim, mišići karličnog dna su veoma važni za svakodnevno funkcionisanje organizma, uključujući i seksualnu funkciju .

O problemima u oblasti karličnog dna obično govore žene, a povezan je simptomima kao što su nevoljno oticanje urina i bol tokom seksualnog odnosa. Činjenica je, međutim, da se mišići nalaze i na penisu i da, kao i svi drugi mišići na telu, i ovi mogu postati disfunkcionalni, što znači da je briga o zdravlju mišića mnogo više od rada na bicepsu i kvadricepsu.

Kada dođe do povrede, mišići karličnog dna leče se isto kao i bilo koji drugi mišići – rehabilitacijom. Kad je reč o jačanju ove grupe mišića, za to postoje posebne vežbe. Međutim, pre nego što odlučite da ih ubacite u svoj program vežbanja, važno je najpre konsultovati se sa stručnim licem, kako biste bili sigurni da su odabrane vežbe dobar izbor za vas, što je posebno važno ukoliko imate probleme u ovoj oblasti.

Važnost disanja i relaksacije

Osim vežbanja, za jačanje karličnog dna važne su promene životnog stila, kao i vežbe disanja. Mišići karličnog dna povezani su sa dijafragmom, što znači da je za njih pravilno disanje od posebne važnosti.

Stres posebno negativno utiče na karlično dno. Mnogi ljudi napetost skupljaju baš u ovom delu tela, kao što drugi to čine na vratu ili ramenima. Zato vežbe relaksacije ovde mogu da budu od velike pomoći.

Najveći problem sa ovim uzrokom erektilne disfunkcije je taj što se veoma često on previdi, pa je zato važno znati da on postoji i da ima snažno dejstvo na muško reproduktivno zdravlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.