Problemi sa potencijom i dijabetes

Danas, svako ko je upoznat sa problemima sa potencijom , zna i da se ovakvi problemi često rešavaju uzimanjem pilule koja poboljšava seksualnu funkciju. No, jedna nova studija ističe i važnost potrebe da muškarci koji boluju od erektilne disfunkcije provere da li je njihov problem možda posledica dijabetesa.

Lekari već odavno znaju da erektilna disfunkcija, posebno u srednjem životnom dobu, može biti rani znak kardiovaskularnih oboljenja. Sada je, međutim, istraživanje pokazalo da muškarci srednjih godina sa erektilnom disfunkcijom predstavljaju rizičnu grupu za dijabetes. To znači da oni imaju dvostruko veću šansu da je u osnovih njihovih problema sa potencijom nedijagnostikovani dijatetes, što samo za sebe predstavlja dodatni rizik za pojavu kardiovaskularnih oboljenja, u poređenju sa muškarcima iz iste uzrasne grupe koji nemaju probleme sa potencijom.

Istraživači su analizirali podatke muškaraca koji su učestvovali u anketi u okviru Nacionalnog istraživanja zdravlja i ishrane. Podaci su prikupljani od 2001. do 2004. godine, a pokazali su da je kod muškaraca, starosti od 40 do 59 godina, koji su se izjasnili da nikad ili povremeno imaju probleme sa održanjem erekcije, jedan od deset ima nedijagnostikovan dijabetes tipa 2. Poređenja radi, među onima koji nemaju probleme sa potencijom, ovaj odnos iznosi 1:50.

Iako je istraživanjima pronađena veza između erektilne disfunkcije i visokog krvnog pritiska, ona nije bila statistički značajna, na osnovu čega su istraživači zaključili da muškarci sa erektilnom disfunkcijom nemaju povećan rizik od nedijagnostikovanog visokog holesterola. Nalazi ove studije objavljeni su u naučnom časopisu „Anali opšte medicine“.

Šta možemo zaključiti na osnovu ovih nalaza? To da je erektilna disfunkcija medicinski problem, ne samo posledica određenog životnog stila . Dr Šon Skeldon, lekar opšte medicine na Univerzitetu u Torontu i vodeći autor pomenutog istraživanja, rekao je da bi muškarci definitivno trebalo da, ukoliko se suoče sa erektilnom disfunkcijom, posete lekara i sprovedu neophodne zdravstvene analize .

16 мишљења на „Problemi sa potencijom i dijabetes“

  1. Повратни пинг: Deki (49 god) - Erekcija.rs
  2. Повратни пинг: Joca (19 god) - Erekcija.rs
  3. Повратни пинг: Borko (52 god) - Erekcija.rs
  4. Повратни пинг: Vujke (28 god) - Erekcija.rs
  5. Повратни пинг: Astor (38 god) - Erekcija.rs
  6. Повратни пинг: Jaroslav (64 god) - Erekcija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.