Mish (29 god)

P: Pre par dana imao sam odnos sa curom po prvi put i nije se slavno zavrsilo . To mi je prvi sex sa tom curom a ne prvi u zivotu . Bio sam nervozan i sve je islo trapavo da mi na kraju imao sto se kaze problema dole , zbog cega smo morali da prekinemo odnos . Mozete misliti kako mi je bilo , posto mi se cura stvarno svidja i sad se i bojim da pomislim sta misli o meni. Ono sto me jos ivse brine jeste zasto mi se ovo desilo . Citao sam ovde kod vas na sajtu tekstove o tome zasto nastaju takvi problemi i mislim da ja ne spadam u ni jednu rizicnu grupu . Bavim se sportom , redovno treniram , umereno se hranim , ne pusim , alkohol sam vikendom i to bas retko i par piva tokom nedelje . Zabrinuo sam se zbog toga zasto mi se ovo desava pa vas moli mda mi kazete sta da radim . Da li da uzmem neke lekove ili da odem kod lekara jer ne zelim da mi se to ponovo desi . Unapred zahvalan!

O: Poštovani, problem koji Vi opisujete prilično je čest među muškarcima svih uzrasta , samo se o tome baš otvoreno ne govori. Strah od toga kakav utisak ćete ostaviti na novu partnerku po pitanju Vaših seksualnih veština i izdržljivosti može da dovede baš do onoga što je u takvim situacijama često najveći strah muškarca – a to je nestanak erekcije.

To uopšte ne mora da znači da Vi imate bilo kakav problem sa potencijom , već da su nervoza i pritisak učinili svoje. Isto može da se desi i pri stanju alkoholisanosti, stresa, umora i slično . Razumljivo je da Vas ovaj problem potresa i jasno je da je teško u takvoj situaciji sebi prosto reći da budete opušteni i da to zaista i postignete. Ipak, jedan izolovan slučaj problema sa potencijom ne implicira da zaista imate problem koji bi trebalo medicinski tretirati .

Postoje neke stvari koje možete učiniti da do toga ne dođe ponovo. Pobrinite se da budete odmorni, nemojte uzimati alkohol i nemojte previše razmišljati o svemu što bi moglo da se desi pre, tokom ili posle odnosa. Potrudite se da stvari, koliko je to moguće, idu svojim spontanim tokom. Takođe, povedite računa o tome koliko često i pre odnosa masturbirate , kako biste mogli, tokom odnosa, da funkcionišete na optimalnom nivou. Nije preporučljivo imati duge periode apstinencije jer će odnos samim tim kraće trajati, ali isto tako nemojte masturbirati skoro neposredno pre odnosa kako ne biste bili umorni ili smanjili svoju želju za seksom .

Ukoliko se desi da se problem ponovi, odnosno prolongira, u tom slučaju možete razmotriti opciju uzimanja lekova koji mogu da potpomognu erekciju ili odlazak kod lekara koji bi mogao detaljno ispitati Vaše zdravstveno stanje i otkriti uzrok problema sa potencijom. No, imajte na umu da su ovakve situacije prilično česte i da, što Vam je više stalo, to postoji veća mogućnost da stres i napetost učine svoje, zato uradite sve što je u Vašoj moći da se opustite i seksu pristupite spontano. Srećno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.