problemi (25 god)

P: Do skoro sam imao dugu vezu i probleme nisam imao, desavalo mi se nekoliko puta u zivotu da nisam mogao da imam odnos zbog nedostatka erekcije, ali vec sledeci put nije bilo problema sa tim. pre nekoliko nedelja sam raskinuo sa devojkom i vec nasao drugu, ali od samog pocetka nase intimne veze problemi su se stvorili. ja vodim problematican i nezdrav zivot vec nekoliko godina, pusac sam, alkohol po nekad koristim, zavisnik sam od amfetamina, ekstazija, i marihuane. sto se tice odnosa sa novom devojkom, prvi pokusaj je propao ali sam gotovo siguran da je zbog konzumiranja amfetamina, nakon toga smo pokusali jos desetak puta, i svaki sledeci put sam bio pod sve vecim i vecim pritiskom, i cim se nadjemo sami u sobi ja svoje misli opteretim time, tako da me od istog tog trenutka to i snadje, pokusavam da se opustim i ne mislim na to ali je nemoguce. od svih pokusaja, 4 puta sam bio pod dejstvom spida i ekstazija, ali problem u glavi mi je to sto ne mogu i kada sam potpuno trezan i priseban. sinoc je bila kap za mene koja je prelila casu pa sam usao na net i nasao ovaj sajt. sto se tice narkotika i cigara od danas sam odlucio da ostavim sva ta trovanja organizma i da se posvetim svom zdravlju, ocigledno mi je bio potreban ovakav razlog da se opametim jednom za svagda. samo da napomenem da sam sve to koristio i dok sam bio sa predhodnom devojkom i nikada nisam imao problema. mnogo mi je potreban savet strucnjaka u vezi sa mojim problemom. ne mogu da podnesem cinjenicu da nisam sposoban za normalan seks sa prelepom devojkom koja verovatno sad vec nije toliko srecna sa mnom kao sto je bila na samom pocetku. hvala unapred!

O: Poštovani, i sami ste svesni da konzumiranje narkotika i cigareta Vašem nije dobro za Vaše zdravlje, tako da je odluka da ih ubuduće ne koristite svakako dobra odluka i podržavamo Vas u njenom sprovođenju. Iako sve ove stvari mogu da imaju uticaja na erekciju, s obzirom na to da ste je ranije postizali pod dejstvom narkotika, to može da sugeriše da ipak nisu ove supstance glavni krivci za Vaš problem sa erekcijom. Naravno, to je samo pretpostavka, doneta na osnovu ne mnogo informacija i ni na koji način ne može da zameni pregled i nalaz lekara. Ipak, držaćemo se te pretpostavke, pa je zato moguće da je uzrok problema psihičke prirode – raskid, a zatim ulazak u novu vezu su sami po sebi stresni. Kako će sve ispasti sa novom partnerkom, pa onda i pitanje potencijalno nerazrešenih osećanja prema bivšoj (s obzirom na kratak vremenski period između dve veze) i tome slično može i te kako da utiče na erekciju.

Ono što bi svakako bilo najpametnije da učinite, osim prestanka korišćenja narkotika i cigareta, jeste odlazak kod lekara koji Vam može pomoći u određivanju uzroka problema i, samim tim, načina na koji on može da se reši. Neko generalno pravilo je da, ukoliko postoje jutarnje erekcije, onda problem definitivno može biti u domenu psihičkog zdravlja. U tom slučaju se možete javiti stručnjaku iz oblasti mentalnog zdravlja (psiholog, psihoterapeut), mada je konsultacija sa lekarom – urologom, takođe odlična polazna tačka za rešavanje problema.

Jasno je da Vam je sve ovo stresno, ali je važno da znate da ste već načinili najvažniji prvi korak, a to je spremnost da rešite problem i da promenite svoje životne navike. Istrajte u tome i posetite lekara, kako bi efekti bili dugoročni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.