Slaviša (33) – Aranđelovac

P: Imam 33 godine i mislim da imam ono što se stručno zove erektilna disfunkcija. Nemam devojku od pre dva meseca, a u vezi sa njom sam imao razne probleme od kojih je problem u domenu seksa samo jedan u nizu. Najčešće mi se desi da ni ne mogu da dobijem erekciju, a kad je dobijem, ne traje dugo. Nisam u mogućnosti trenutno da posetim lekara a iskreno nemam sa kime o tome da pričam, pošto u društvu svi samo pričaju lovačke priče u koje više niko ni ne ulazi da li su istinite. Probao sam nekoliko puta Viagru ali me posle bolela glava, što isto ne znam da li je na nervnoj bazi. Čitao sam da se to sa erekcijom dešava samo starijim ljudima, pa me još više brine to da je moj problem nerešiv. Ako imate bilo kakav savet, biću zahvalan. Pozdrav.


 

O: Poštovani, na prvom mestu trebalo bi da znate da su problemi sa erektilnom disfunkcijom u najvećem broju slučajeva rešivi. Oni mogu da maskiraju neke druge, daleko ozbiljnije zdravstvene probleme. To znači da je neophodno da se javite lekaru. Ukoliko nemate zdravstveno osiguranje, možete otići na pregled privatno, za šta ćete morati da izdvojite određenu svotu novca.

Stav da erektilna disfunkcija pogađa isključivo starije muškarce je mit . Tačno je da se češće javlja kod muškaraca koji su prešli šezdesetu godinu života, ali to nikako ne znači da se ne dešava i mlađima. To je još jedan razlog više da se pozabavite njenim uzrokom, ma kakav on bio.

U našem društvu još uvek je, u velikoj meri, tabu govoriti o erektilnoj disfunkciji. No, to ne znači da se o njoj ne možete informisati na druge načine. Ukoliko želite da razgovarate sa nekim o tome, najbolji izbor jeste upravo lekar, to jest urolog. Za njega, ova tema nije tabu, on Vas neće osuđivati i moći će da Vam pruži sve neophodne informacije koje su Vam potrebne kako biste pošli putem rešavanja ovog problema.

Vrtoglavica pri uzimanju Viagre može biti prouzrokovana stresom ili pritiskom koji osećate pri seksualnom odnosu. No, Viagra kao lek ima ozbiljne potencijalne nuspojave koji takođe mogu biti razlog Vaše vrtoglavice; stoga, ona može biti znak da Vam ovaj lek ne odgovara i ne bi bilo mudro ponovo ga piti bez prethodne konsultacije sa lekarom. To posebno važi ukoliko imate druge zdravstvene probleme ili istoriju bolesti u kojoj su srčana oboljenja, dijabetes, visok krvni pritisak i tako dalje. To je još jedan razlog da posetite lekara.

Pronaći jednostavno rešenje za problem koji može biti vrlo kompleksan i slojevit nije moguće bez detaljne provere opšteg zdravstvenog stanja. Ukoliko razlozi leže u psihičkim faktorima, oni se takođe mogu identifikovati i na taj način može se pristupiti otklanjanju smetnji koje stoje na putu zadovoljavajućeg seksualnog života. To nije moguće bez stručnog nadzora i zato bi najbolje bilo da što pre pronađete način da posetite lekara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.