Slobodan (61)

P: Postovani,

Imam 61 godinu. Pre skoro dve godine sam laparoskopski operisao prostatu. Za ovo vreme sam se jako dobro oporavio i u odlicnoj sam kondiciji. Erekcija mi se vratila oko 80%, ali nedostaje malo cvrstine za uspesan odnos. Zelja za sexom mi je veoma izrazena. Da li u mom slucaju postoji resenje.

Srdacan pozdrav.


O: Poštovani, s obzirom na to da je oporavak nakon intervencije u tako velikom i značajnom postotku, prilično je sigurno da se može uticati i na dodatnih 20%. Dakle, rešenje postoji, samo ga treba pronaći.

Za početak, možete se informisati o tome šta sve utiče na potenciju (na ovom linku naći ćete korisne informacije), pa započeti sa usvajanjem onih navika koje doprinose boljoj potenciji. Takođe, o ovom problemu razgovarajte sa svojim lekarom (urologom), koji će moći da Vas uputi na onaj tretman koji bi mogao da Vam u što kraćem roku pruži željene rezultate. S obzirom na to da iza sebe imate operaciju prostate, sigurno s vremena na vreme idete na kontrolu, pa tako možete iskorisiti priliku da porazgovarate sa lekarom o opcijama koje su Vam na raspolaganju.

Naravno, neke od lekova možete uzeti i samostalno, ali je svakako preporučljivo da se najpre konsultujete sa urologom koji je upućen u Vaše kompletno zdravstveno stanje. Na taj način, minimizujete šanse da iskusite neke od kontraindikacija lekova za potenciju, uz istovremeno maksimizovanje efekata koje pravi tretman može da ima po Vaš seksualni život.