Sve što je neophodno da znate o preuranjenoj ejakulaciji

Problem preuranjene ejakulacije prilično je rasprostranjen među muškom populacijom, a u vezi sa njegovim uzrocima i načinima lečenja još uvek postoje brojna nerazumevanja. Sada se bavimo ovom važnom temom.

Šta je preuranjena ejakulacija?

Preuranjena ejakulacija definiše se kao nekontrolisana ejakulacija pre ili nedugo nakon seksualne penetracije. Do nje dolazi pri minimalnoj seksualnoj stimulaciji i pre nego što muškarac to želi. Kao rezultat, ona onemogućava uživanje u seksu za oba partnera. To dalje može voditi do anksioznosti u vezi sa ishodom sledećeg seksualnog čina, što samo dodatno doprinosi problemu. Smatra se da je gotovo svaki muškarac, nekad u svom životu, imao iskustvo sa preuranjenom ejakulacijom.

Koji su uzroci preuranjene ejakulacije?

Uzroci preuranjene ejakulacije nisu u potpunosti poznati. Isto tako, sa povećanjem seksualnog iskustva i godina, muškarci obično nauče kako da odlože orgazam. Preuranjena ejakulacija češće se dešava sa novim partnerima. Takođe, najčešće se javlja u određenim seksualnim situacijama ili ukoliko je prošlo mnogo vremena od poslednje ejakulacije. Psihički faktori kao što su anksioznost, depresivnost ili osećaj krivice takođe mogu izazvati preuranjenu ejakulaciju. U nekim slučajevima do nje mogu dovesti medicinska stanja kao što su hormonski problemi, povrede ili nuspojave korišćenja određenih lekova.

Koji su simptomi preuranjene ejakulacije?

Glavni simptom ovog stanja je nekontrolisana ejakulacija pre ili nedugo nakon početka seksualnog odnosa. Ona se dešava mimo volje muškarca, i pri minimalnoj seksualnoj stimulaciji.

Kako se dijagnostikuje preuranjena ejakulacija?

Dijagnostikovanje preuranjene ejakulacije podrazumeva razgovor sa lekarom o vašem opštem zdravstvenom stanju, kao i o seksualnoj istoriji. U svrhe dijagnostike sprovodi se i pregled. U zavisnosti od lekara, ponekad se i seksualni partner uključuje u tretman. To je upravo zato što uzroci preuranjene ejakulacije mogu biti brojni. Zato će dijagnostika najverovatnije početi od laboratorijskih testova kako bi se utvrdilo da li su uzroci fiziološke prirode. Ukoliko nisu, uzroci se traže u psihičkim faktorima.

Kako se leči preuranjena ejakulacija?

Većina slučajeva preuranjene ejakulacije vremenom se spontano razreši, odnosno ne bude potrebe ni za kakvim lečenjem. Učenje i primena tehnika relaksacije ili metoda distrakcije pokazalo se kao korisno za odlaganje ejakulacije. Nekim muškarcima je ostavljanje cigareta, alkohola ili droga pomoglo u postizanju bolje kontrole nad ejakulacijom.

Jedan od načina lečenja uključuje podučavanje oba partnera tome na koji način se ejakulacija može odložiti. Deo toga je prepoznavanje onih draži koje služe kao okidači. Takođe, rad na komunikaciji sa partnerom i otvoren razgovor o seksu takođe daju dobre rezultate. Ukoliko je u osnovi problema sa preuranjenom ejakulacijom anksioznost ili neki drugi od psihičkih faktora, pomoć se može potražiti putem psihoterapije (individualne ili za parove).

Od ostalih tehnika, korišćenje kondoma pokazalo se kao korisno, jer smanjuje osetljivost penisa. Isto tako, od pomoći mogu biti određene seksualne poze. Danas postoje mnoge kreme, gelovi i sprejvi koji se koriste za lečenje preuranjene ejakulacije.

8 мишљења на „Sve što je neophodno da znate o preuranjenoj ejakulaciji“

  1. Повратни пинг: Pele (67 god) - Erekcija.rs
  2. Повратни пинг: Marija (26 god) - Erekcija.rs
  3. Повратни пинг: Gasa (39 god) - Erekcija.rs
  4. Vec sam u pismu naveo da imam problem sa prevremenom ejakulacijom izmedju ostalog. Ajde kad je bila u pocetku kao tinejdzer ali to me prati celog zivota. Cak i kad masturbiram polni organ je u erekciji koja kratko traje i sve traje nekih 10-ak sekundi kad dolazi do ejakulacije. Prosto sam frustriran. Naravno ranije kad sam bio mladji imao sam jutarnje erekcije sad bas retko da se desi. Verovatno ima veze sa godinama jer imam 47. Da li postoje lekovi za prevremenu ejakulaciju.

  5. Повратни пинг: caki (58 god) - Erekcija.rs
  6. Повратни пинг: Dzoni (21 god) - Erekcija.rs
  7. Повратни пинг: Goran (29 god) - Erekcija.rs
  8. Повратни пинг: Vaske (29 god) - Erekcija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.