Vladara (26 god)

P: Pozdrav Imam 26 godina,nikad ranije nisam imao problem sa potencijom. Ali u poslednja 3 meseca imam problema. Na svoju ruku sam pio tablete Potencijal ali nije dalo nekog efekta. Pre odnosa sam pio dve tablete potencijala i jednu potencijal forte ali sve je to bilo slabo. Imam taj problem da nemam dovoljnu tvrdocu i da posle prvog puta penis se odma opusti skroz. U toku dana je sve normalno,sve funkionise ali problem je za vreme odnosa. Isao sam kod urologa i zakljucio je da imam upalu prostate i bubrega. Prepisao mi je lek za upalre i prepisao mi je da pijem Bilive 5mg. Bilive pijem vec dve nedelje ali nema nekog preteranog efekta. Pa vas zato pitam dali postoji nesto sto bi ubrzalo proces i da bude trajno. Hvala unapred

O: Poštovani, kod problema sa erekcijom obično je potrebno neko vreme kako bi se videli, odnosno ostvarili trajniji rezultati. S obzirom da ste, sa urološke strane, adekvatno zbrinuti, a i imajući u vidu da se problem sa erekcijom javlja isključivo kada treba da dođe do seksualnog odnosa, možete da se bavite i psihološkim aspektom ovog problema , koji može imati veliki doprinos u njegovom stvaranju.

Naime, kada su jutarnje erekcije prisutne i normalne (uobičajene), a problem sa erekcijom uoči seksualnog odnosa postoji, onda uzrok problema može da leži u stresu, strahu, anksioznosti , pritisku, brizi o tome kako ćete se pokazati i da li će sve ispasti kako treba. Ovakav stres češće se javlja pri seksualnim odnosima sa novim partnerima, kad nam je najviše stalo da ostavimo dobar utisak. I veoma je čest među muškarcima; daleko češći nego što se o tome priča .

Ovde možete da pročitate šta je to što možete da činite u svrhe opuštanja i smanjivanja tenzije, a ako to ne da rezultate, možete se obratiti psihoterapeutu , koji vam može pomoći da naučite na koji način se možete izboriti sa anksioznošću koja sabotira seksualni odnos. U svakom slučaju, pridržavajte se saveta lekara i budite strpljivi, pošto problem nije nastao preko noći, pa se ni preko noći ne može rešiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.