U kakvoj su vezi dužina koraka i erektilna disfunkcija?

Jedno novo istraživanje pokazalo je da muškarci koji imaju kraće korake imaju 40 odsto veće šanse da imaju probleme sa potencijom, jer dužina koraka pokazuje snagu njihovih karličnih mišića.

Ovo istraživanje sprovedeno je u Japanu, a oslanjalo se na dužinu koraka muškaraca, kao i na to koliko podižu stopalo od tla dok hodaju. Rezultati ovog istraživanja, koje je sprovedeno na uzorku od 324 muškarca, objavljeno je u Žurnalu seksualne medicine.

Pokazalo se da su muškarci sa kraćim koracima skloniji erektilnoj disfunkciji, a vođa ovog istraživanja, dr Šingo Hatakejama sa Univerziteta Hirosaki, kaže da su snaga i fleksibilnost mišića karlične regije i nogu ključni faktori u postizanju erekcije, te da je ovom stanju i kratkim koracima zajedničko upravo to – slabost pomenutih mišića.

Faktori kao što su balans, fleksibilnost i mišićna snaga, pokazali su se kao najvažniji u razlikama koje su uočene kod muškaraca koji imaju probleme sa potencijom, u odnosu na one koji nemaju.

Mišići karličnog dna potpomažu bešiku i creva, a utiču i na seksualnu funkciju, odnosno na testosteron i, samim tim, libido.

Vežbanjem se ovaj problem može otkloniti, a to se posebno odnosi na vežbe snage i treninge koji su usmereni na jačanje ove mišićne regije. Osim ojačanja mišića i uticaja na potenciju, vežbanje će imati pozitivan uticaj i na samopouzdanje i redukciju stresa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.