Jednostavna vežba za prevenciju erektilne disfunkcije

Erektilna disfunkcija je rasprostranjena među muškarcima svih dobi, a spada u ona stanja na koja je moguće delovati preventivno.

Dr Šazadi Harper, stručnjak za menopauzu i hormonalne promene koje utiču na libido, otkrila je jedan jednostavan način koji može biti od koristi u prevenciji problema sa potencijom. Ona je otkrila da, iako iza ovog zdravstvenog problema mogu stajati razni faktori, jedan od najčešćih uzroka su gojaznost i fizička neaktivnost.

Dr Harper objašnjava da, nakon 45. godine, nivoi testosterona u telu muškaraca prirodno opadaju. Kod onih koji su gojazni i fizički neaktivni, to se dešava i ranije. Upravo zato je održavanje tela u formi od velike važnosti u prevenciji ovog stanja, a ona upućuje na to da postoji jednostavan način da se održava mišićna masa, a to su – čučnjevi.

Čučnjevi pomažu izgradnju mišićne mase, što je zaštitni faktor i za pojavu dijabetesa, kao i za održavanje nivoa testosterona na optimalnom nivou.

Većini muškaraca se povremeno dešavaju problemi sa potencijom, najčešće usled stresa, umora, anksioznosti ili prekomerne upotrebe alkohola. Još neki od uzroka koji su relativno rasprostanjeni su pušenje i uzimanje određenih lekova, kao što su beta-blokatori.

Kad se to dešava s vremena na vreme, onda se može pripisati nekim od privremenih faktora; međutim, ako se dešava često, onda uzrok mogu biti neki telesni ili psihički faktori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.