Uros (22 god.)

P: Primetio sam da povremeno imam frku u sexu i posle shvatio da je to zbog kondoma. Jednostavno,nesto se desi kad nosim zastitu i ne mogu da imam normalan odnos, uglavnom ne pomaze ni ako uzmem nesto da potpomognem erekciju. To mi bas stvara frku kad sam s novom devojkom.Ne mogu da se opustim i onda bude jos gore. Ne znam hoce li mi pomoci lekar jer nije nikakva bolest u pitanju a ne znam i kome da se obratim 

O: Poštovani, situacija koju ste opisali nimalo nije retka i zaista predstavlja problem velikom broju muškaraca. Nemogućnost da se sa kondomom ostvari zadovoljavajući odnos svakako utiče i na samopouzdanje, što kod mnogih još dodatno produbljuje anksioznost. Pre svega, kondomi u tome mogu biti značajan faktor budući da utiču na osetljivost penisa. Još jedan problem tiče se i odabira neodgovarajućeg kondoma, a ako se ne osećate udobno tokom odnosa, još je teže opustiti se i usredsrediti na užitak.

Za početak, možete pokušati sa isprobavanjem različitih vrsta i veličina kondoma – često je problem upravo u tome, odnosno u malim ili preuskim kondomima. Sem toga, fokus na predigru i eksperimentisanje sa partnerom je još jedan od načina da ublažite nervozu i pritisak. Ako uočavate da Vam je uprkos tome teško da se opustite, razlog može biti psihološke prirode. U tom slučaju, otvoren razgovor sa partnerom ili podrška psihologa ili terapeuta pomoći će Vam da precizirate uzrok i izborite sa problemom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.