Zbunjena (23 god)

P: Postovani, od prvog izlaska se ne razdvajam sa momkom. Sve je predivno, paznje i ljubavi imam na pregrst a jako kratko se vidjamo. Dogovorili smo se da necemo da zurimo ni sa cim, pa ni sa sexom. Ja imam 23 godine a on 34. Dok se mazimo i ljubimo erekcija postoji. Kako dodje do toga da udje u mene, erekcije vise nema. Znam od zajednickih prijatelja da je dosta imao ‘posla’ sa losim devojkama i da dugo nije imao pravu vezu. Takodje smo pricali u cemu je problem on mi kaze da mu je predivno ali da oseca odgovornost prema dobroj devojci i da  izgleda mu se ‘dize’ samo na lose devojke (drolje)…

O: Tu smo i zavrsili pricu ali me zaista interesuje, s obzirom da sam sigurna da nije do mene jer se i ponasam a i izgledam vise nego dobro, sta se tu desava? Pozdrav i hvala u napred!

Poštovana, velikom broju muškaraca seks sa novom partnerkom predstavlja stres, a taj stres dalje može da vodi do problema sa erekcijom, koji su najčešće privremene prirode. Drugim rečima, čim muškarac prestane da oseća pritisak da mora da demonstrira izvanredne ljubavničke veštine, i problem sa erekcijom nestaje. U takvim slučajevima, uzrok problema sa potencijom nalazi se u psihičkoj ravni . S druge strane, fizički uzroci erektilne disfunkcije takođe ne mogu biti isključeni. No, ukoliko kažete da erekcija postoji, ali nestane pri započinjanju penetracije, onda može biti da se uzrok problema Vašeg partnera zaista nalazi u domenu psihe.

U svakom slučaju, nezahvalno je baviti se dijagnostikom ovim putem, pa stoga preporučujemo da Vaš partner poseti lekara (urologa), sa kojim bi mogao da porazgovara o svom problemu, te da zajedno pronađu njegov uzrok. Ako problem nije u polju delovanja urologa, on će ga uputiti na to gde dalje može da se obrati kako bi rešio svoj problem. Ono što Vi, u ovoj situaciji, možete da učinite, jeste da nastavite o tome otvoreno da komunicirate . To može biti neprijatno (najčešće i jeste), ali može biti i od velike koristi za to da seks ne bude tabu, nešto o čemu se ne govori, već da o tome možete da razgovarate na otvoren i iskren način. Vaša podrška zaista može da bude od velike pomoći, kako pronalasku uzroka, tako i rešavanju problema. Stpljenje i razumevanje, kao i predlog da se potraži pomoć od lekara mogu da budu veoma efikasan način da doprinesete rešavanju problemu koji ima Vaš partner, a koji se posredno odražava i na Vas. Srećno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.