Lekovi protiv erektilne disfunkcije pomažu u lečenju drugih zdravstvenih problema?

S obzirom na to da je erektilna disfunkcija danas oboljenje do kog može dovesti nekoliko faktora, nije iznenađujuće što je broj muškaraca koji se suočavaju sa ovim problemom u porastu.

Ne samo da mnoge životne navike i zdravstvena stanja , kao i načini njihovog lečenja, mogu stajati u osnovi erektilne disfunkcije, već to mogu i mnogi psihički faktori , kao što su anksioznost , stres, depresija i tome slično.

Jedan od planetarno najrasprostranjenijih načina da se obnovi seksualna funkcija muškaraca koji pate od erektilne disfunkcije je uzimanje lekova za potenciju . Većina ovih lekova funkcioniše tako što deluju kao inhibitori fosfodiesteraze tipa 5 (PDE5), što za posledicu ima širenje krvnih sudova i – erekciju.

U Britanskom žurnalu farmakologije objavljen je članak u kom stoji da se inhibitori PDE5, inače inicijalno korišćeni isključivo za lečenje erektilne disfunkcije, mogu koristi i za klinički tretman drugih oboljenja.

Inhibitori PDE5 izazivaju širenje krvnih sudova, tako što ciljaju određeni ćelijski put koji je deo mnogih normalnih fizioloških funkcija, a u patofiziologiji utiču na širok spektar oboljenja.

Ovi enzimi imaju uticaj na mnoge organe i njihove funkcije, a odobreno je njihovo korišćenje u lečenju simptoma oboljenja urinarnog trakta i plućne hipertenzije . Koriste se neretko i kao pomoćna sredstva u tretmanu dijabetesa i raka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.