8 svakodnevnih stvari koje mogu negativno uticati na erekciju – I deo

Prema procenama, oko 70 odsto muškaraca u nekom trenutku svog života ima iskustva za erektilnom disfunkcijom. Iako je takva brojka zabrinjavajuća, postoje i dobre vesti: ovo stanje, u velikom broju slučajeva, moguće je sprečiti.

Od zdravih životnih navika i znanja o tome šta je i kako se tretira erektilna disfunkcija , pa sve do stvari koje mogu narušiti potenciju na svakodnevnom nivou, dobro je znati šta se po ovom pitanju može učiniti. Zato vam donosimo prve četiri stvari koje mogu izazvati erektilnu disfunkciju, a za koje možda niste znali.

  1. Previše trčanja

Iako znamo da je fizička aktivnost preporučljiva u kontekstu prevencije i lečenja erektilne disfunkcije, previše trčanja može imati negativan efekat. Trčanje ukupne dužine veće od 60 km na nedeljnom nivou može dovesti do pada testosterona za 17 odsto, zaključak je jednog istraživanja sprovedenog na Univerzitetu Britanske Kolumbije. Do smanjenja testosterona dolazi zbog ometanja signala između mozga i žlezda koje proizvode hormone.

  1. „Zdrave” kafe/sojino mleko

Moglo bi se pomisliti da je prebacivanje na kafu za sojinim mlekom u odnosu na kravlje dobra odluka, ali zapravo bi mogla biti pogrešna. Jedna studija sa Hardvardske medicinske škole pokazala je da soja ima svojstva poput estrogena i da može da snizi nivo testosterona. Svaki muškarac u svom telu ima određen nivo estrogena, ali kada se poremeti balans između tog i ostalih hormona, mogu nastati problemi. Osim soje, nivo estrogena može poremetiti i pivo, pa zato treba biti obrazriv u vezi sa njegovim konzumiranjem.

  1. Šećer

Šećer je neprijatelj zdravlja uopšteno, zato što podiže nivo glukoze u krvi, što za sobom povlači mnoge probleme. Jedan od njih je taj što uzrokuje problem sa cirkulacijom i povećava rizik od razvoja dijabetesa tipa 2, a poznato je da su oba ova stanja u direktnoj vezi sa erektilnom disfunkcijom.

  1. Roditeljstvo

Nije tajna da, kada postanu roditelji, parovi ređe imaju seksualne odnose. Umor i nespavanje tome svakako doprinose, ali to nije jedini razlog zašto strada potencija. Razlog leži u činjenici da plakanje novorođenčeta dovodi do smanjenja nivoa testosterona kod muškaraca, kako je pokazala jedna studija sprovedena na Univerzitetu u Mičigenu.

Nastaviće se…

Једно мишљење на „8 svakodnevnih stvari koje mogu negativno uticati na erekciju – I deo“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.