Djordje (46 god)

P: Zdravo, Imao sam vec iskustvo s tabletama za erekciju jer sam po receptu pio Ernafill 50mg. U medjuvremenu zbog vecih sresova mi je dugo bila jako losa krvna slika i bolovi u grudima, i takodje visok secer.  Cesto je erekcija slaba, ne mogu ni uz stalno stimulisanje da zavrsim odnos. Najgore je sto zbog porodicnih problema sam stalno u stresu. Poceli su onda i nagli skokovi pritiska. Po potrebi imam prepisano bromazepam 1,5mg. Ali nista ne pomaze da seks opet bude bolji… Sta sad mogu da uradim?

O: Poštovani, stresne situacije, pogotovo kada su intenzivne i dugo traju, neizostavno ostavljaju negativne posledice po zdravlje. Neke od njih ste i sami naveli, s tim da psihosomatske tegobe, poput smanjenog libida i variranja krvnog pritiska, mogu postati problematične ukoliko se ispoljavaju hronično.

Nažalost, često nismo u situaciji da izbegnemo stresore, iako je to po pravilu najbolji „lek“. Tada je najvažnije, kako za našu fizičku, tako i za psihičku dobrobit, da naučimo da se na konstruktivan način nosimo sa stresom. U tome Vam može pomoći razgovor sa psihologom ili psihoterapeutom, od koga ćete dobiti konkretne i konstruktivne savete kako da se adekvatno izborite sa stresom. Time biste, s druge strane, delovali i na sam uzrok problema sa erekcijom.

S obzirom na ostale tegobe koje ste naveli, takođe je neophodno da se pre upotrebe bilo kog leka konsultujete sa lekarom. Nipošto se ne savetuje da lekove uzimate na svoju ruku. Da biste izbegli rizike po zdravlje, neophodno je da upoznate svog lekara i sa opštim zdravstvenim stanjem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.