Laza (22 god)

P: Moj problem je ja mislim psiholoski jer mi u pocetku seksualna iskustva nisu bila prijatna.Imao sam samo dve devojke dosad i ovako inace je uvek sve bilo normalno.  Na erekcije mislim, t. j. nemam problem sa seksualnim nagonom da se napalim i pored devojke i sam kad masturbiram. Cim je trebalo da imamo sex erekcija brzo spadne. Posle sam mogao samo 2,3 puta ovako „bez pomoci“ jer sam poceo dinamico da koristim. Ne bas uvek,ali uglavnom. Isto se desilo i kad sam s drugom devojkom bio i posle toga mi je sve vise bilo frka,raskinuli smo posle mesec dana. Interesuje me kako da smanjim frku a da ne moram stalno s tabletama?

O: Poštovani, kada je reč o prvim seksualnim iskustvima, neminovno je da ih prati pritisak (pre svega psihološki), a često i prevelika i nerealna očekivanja od samog čina. Muškarci, pogotovo mlađi, o tome retko otvoreno pričaju, ali činjenica je da se svako u nekom trenutku susretne sa pritiskom i „frkom“.

Ono što može dodatno pojačati anksioznost je ukoliko previše planirate ili požurujete seksualni odnos. Na libido i erekciju pritom ne utiču samo fiziološki procesi u telu, već i psihičko stanje, stav prema seksualnosti, bliskost i poverenje između partnera i slično. Iz onoga što ste opisali, reklo bi se da je uzrok Vaših problema sa erekcijom zaista u psihološkoj ravni. Za početak, „sitnice“ kao što su razgovor s partnerom, predigra ili različite tehnike opuštanja mogu značajno ublažiti osećaj pritiska pre odnosa. Na taj način otkrivate šta prija Vama i vašem partneru i kako da zaista uživate u svim aspektima intimnosti. Ukoliko Vam je i pored toga teško da se opustite, razgovor sa psihologom ili psihoterapeutom Vam može pomoći da na odgovarajući način prevaziđete anksioznost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.