Milan (68 god)

P: Pozdrav, imao sam iskustvo da mi je pritisak malo skocio posle odnosa a pre toga sam uzeo levitra (10 MG). Nemam ozbiljno srcano oboljenje, kontrolisem pritisak. Ume da bude povisen na promenu vremena ali ne pijem nikakve lekove. Sta biste mi savetovali? 

O: Poštovani, iako se često smatraju bezazlenim, oscilacije krvnog pritiska usled promene vremena ipak zahtevaju određenu predostrožnost. Naime, ovakve vrste varijacija (pogotovo ako su izraženije) vremenom mogu dovesti do oštećenja arterija, bez obzira na to što se dešavaju sporadično. Redovne kontrole krvnog pritiska mogu značajno smanjiti rizik od infarkta srca (u slučaju povišenog gornjeg, odnosno sistolnog pritiska) i od moždanog udara (povišen donji pritisak – dijastolni).

Ako ste povišeni krvni pritisak imali nakon uzimanja nekog od lekova za potenciju, neophodno je da o tome obavestite lekara. Aktivni sastojak leka Levitra je vardenafil hidrohlorid, a po načinu stimulisanja erekcije sličan je slidenafil citratu, aktivnom sastojku Viagre. Korišćenje oba leka zahteva dodatni oprez i prethodnu konsultaciju sa lekarom, što se posebno odnosi na osobe koje pate od varijacija krvnog pritiska i kardiovaskularnih oboljenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.