Dalibor (34 god)

P: Imam 35 godina i ženu i dvoje dece, zdrav sam, ne patim od dijabetesa ni neke druge bolesti. Pre oko nedelju dana primetio sam nešto što je slično posekotini, na kožici polnog organa (ispod glavića). Temeljan sam s higijenom ali ta ranica peče i iritira. Da li biste mogli da preporučite čime to da ublažim, da ne napravim još veći problem, da ne dođe do infekcije? Hvala na odgovoru…

O: Poštovani, povrede frenuluma (elastičnog tkiva koje povezuje glavić penisa i prepucijum) izazivaju nelagodnost i iritaciju jer je reč o izuzetno osetljivoj zoni. Ukoliko se radi o lakšim i površinskim povredama, one najčešće prolaze spontano nakon nekoliko dana.

Da biste izbegli pogoršanje, savetujemo Vam da se uzdržite od seksualnih odnosa i da izbegavate jači pritisak na penis. Za ublažavanje iritacije, sprečavanje infekcije i regeneraciju tkiva, potražite u lokalnoj apoteci preparat u vidu antibiotske masti. Oko izbora se možete konsultovati sa farmaceutom, a ukoliko rana ne zaceljuje ili se iritacija pojačava, obavezno posetite lekara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.