Miroslav (20 god)

P: Imam 20 godina i imam problema sa potencijom, povezujem to sa eventualnim koriscenjem marihuane i velikim stresom koji sam trpeo, sa 15 godina sam imao prvi seksualni odnos i sve je bilo ok do tada redovno do negde 18. godine, sa 17 sam poceo sa cestim konzumiranjem, da bi se u 18. godini javio problem sa potencijom i to sam imao dugu vezu od vise od 2 godine i kada se javio problem tada smo i raskinuli nekoliko meseci posle toga, nakon toga sam imao odnose sa jos devojaka i bilo je uspesno dok sada u poslednja 2 pokusaja nisam mogao da dozivim erekciju, s obzirom da dok gledam porno filmove sam u sobi nemam problema sa erekcijom procenjujem da je problem psihicke prirode, postajem anksiozan i nesiguran, tacnije svakim neuspehom sve nesigurniji…molim za pomoc 

O: Poštovani, problemi sa potencijom se mogu javiti iz mnogih razloga, a psihički uzroci jesu najčešći razlog, za muškarce u vašim godinama. Stres, anksioznost , depresivnost, sve su to stanja koja loše utiču na potenciju i mogu biti njen jedini uzrok. Marihuana sama za sebe nema negativan uticaj na potenciju, ali ima na muško seksualno zdravlje, a kod mnogih i na seksualnu želju. Pošto utiče i na mentalno stanje, i te kako može, posredno, da izazove probleme sa potencijom.

Ako sumnjate da bi se u osnovi Vašeg problema mogao nalaziti neki fiziološki uzrok, onda posetite urologa. Zapravo, u svakom slučaju, odlazak kod lekara je odlična početna osnova za rešavanje ovog problema. Čak i ako je problem u domenu mentalnog zdravlja, urolog Vas može, nakon što se uveri da je sa fiziološke strane sve u redu, uputiti na psihoterapiju , koja će Vam pomoći da rešite probleme sa psihičkim uzrocima erektilne disfunkcije, ukoliko ih ima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.