Monti (36 god)

P: Poštovani, da objašnjavam u potpunosti ono sto se desilo pre nedelju dana. Imao sam dobru erekciju kad smo poceli voditi ljubav sa ženom, i kad je dosao trenutak da stavim prezervativ, moja zena pogresila dok mi je stavila prezervativ, stavila naopacke, i u tom trenutku se ja unervozim i normalno opada erkecija. Ok, ja se trudim, stavim drugi prezervativ, al erekcija opada, i nista. Mnogo sam se zivcirao. Sutradan vodim ljubav sa zenom al slaba erekcija al imamo penetraciju. Dva dana kasnije pocnemo voditi ljubav, pocela erekcija, idem da uzimam prezervative, koji nisu bili blizu, a dok idem prolazi mi misao kroz glavu da cu imati problema kao one noci, i u podsvesti poceo sam da se plasim…i zaista imao sam problema, nisam imao erekciju.

Ranije, nikad nisam imao problema sa erekcijom, eventualno ponekad samo brzo svrsio, 

Da objasnjavam, da pre 6 godina sam se lecio od anksizno-depresivnog poremecaja, al mislim da se jos 100% nisam se lecio, posto imam jos strahove, pa ponekad koristim tablete ksalol 0,25.

Pitanje: Dal je problem sa erekcijom kod mene psihicke prirode, treba li da lecim psihicki poremecaj ili?

O: Poštovani, problemi sa erekcijom u Vašem slučaju zaista mogu svoje korene imati u psihološkim faktorima , čak i ako po strani ostavimo da ste se lečili od anksiozno-depresivnog poremećaja. Međutim, za takvu tvrdnju neophodno je više informacija, odnosno sveobuhvatniji uvid u Vaše zdravstveno – telesno i mentalno – stanje.

To što se Vama dešava uopšte ne mora da znači da je u pitanju aktuelan ili nezalečen poremećaj. Situacije koje opisujete za bilo koga mogu da budu problematične po pitanju održanja erekcije, pa je stoga važno i da ne budete previše strogi prema sebi . Nekada neće sve ispasti kako je planirano; ako je to previše često i utiče na kvalitet Vašeg seksualnog života, onda možete porazgovarati sa lekarom ili sa psihoterapeutom . Lekar može da utvrdi tačan uzrok problema, a u slučaju da se organski uzroci otpišu, odlazak kod psihoterapeuta može biti pravo rešenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.