Neca (24 god)

P: Postovani, necu vas puno zadrzavati postavi cu vam samo par pitanja posto su mi od velike vaznosti. 100 posto sam siguran da patim od psihicke impotencije, moze li mi i u takvim situacijama pomoci urolog? Sta mislite o prirodnim tabletama za impotenciju i da li bi mi recimo Libido ili Prosize bio od pomoci, u napred zahvalan

O: Poštovani, psihičku od fizičke erektilne disfunkcije ili impotencije možete najlakše razlikovati po tome ima li jutarnjih erekcija. Ukoliko je odgovor potvrdan, to može ukazivati na psihičke faktore u osnovi problema sa potencijom. Za to je, naravno, potrebno više informacija, odnosno lekarski pregled, ali to je generalno najlakši način da se dobije odgovor na ovo pitanje.

Urolog Vam u tom slučaju može pomoći u potvrđivanju uzroka problema sa potencijom, ali rad na otklanjanju uzroka erektilne disfunkcije u ovim slučajevima je na stručnjaku iz oblasti mentalnog zdravlja – psihologa ili psihoterapeuta.

Kada razlozi problema sa potencijom leže u psihičkim faktorima, lekovi često nisu efikasni, zato što oni deluju na telesni aspekt erektilne disfunkcije, a ne na psihički. Zato je najbolje najpre utvrditi uzrok problema (za šta je potrebno da se obratite urologu ), a zatim sprovesti akcije neophodne za njegovo rešavanje. U slučaju psihičkih uzroka, to je rad sa pomenutim stručnjakom iz oblasti mentalnog zdravlja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.