Nemanja (37 god.)

P: Dobar dan, u junu ove godine sam bio na bolničkom lečenju zbog bubrežne upale. Nikad pre nisam imao seksualnih problema pa me zanima da li to može biti povezano i je li dovoljno da mi pomognu tablete za potenciju. Nisam pušač i slabo konzumiram alkohol tako da to sigurno nije uzrok. Nisam ni hroničan bolesnik. Pozdrav, Nemanja

O: Poštovani, akutna i hronična upala bubrega ponekad može uticati na potenciju, pogotovo ako se desi da zahvati veći deo urinarnog trakta. Ipak, pre nego što se odlučite za lekove za potenciju, konsultujte svog lekara i detaljnije ga upoznajte sa istorijom bolesti.

Naime, kod pojedinih lekova se savetuje oprez u slučaju potencijalnog oštećenja bubrega. Drugi razlog bi bio da se odredi da li su seksualni problemi na bilo koji način povezani sa Vašim prethodnim zdravstvenim stanjem. Takođe, upala bubrega nosi i rizik za zapaljenje mokraćnih puteva ili mokraćne bešike, što u ponekim slučajevima čak može proći neopaženo ukoliko su simptomi veoma blagi. Dakle, važno je da urolog najpre isključi (ili potvrdi) fiziološke uzroke koji bi mogli biti u vezi sa problemima u seksualnoj funkciji, te da se na osnovu toga dalje planira kako pristupiti problemu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.