Zlaja (25 god.)

P: Trebao bi mi savet pošto nikad nisam koristio nikakve suplemente za potenciju: da li oni pomažu da seks duže traje tj. da ne dodjem prerano do vrhunca? Nemam inače problem sa ’padanjem’, samo da odložim vrhuac ako je moguće?

O: Poštovani, u slučaju preuranjene ejakulacije (pogotovo ako se ona javlja često i u ozbiljnijoj formi), praksa je da se koriste sredstva koja imaju anestetska svojstva – na primer, gelovi koji odlažu ejakulaciju čineći penis manje osetljivim. Ono što još može biti od pomoći jesu „vežbe“ za odlaganje vrhunca. Možete ih praktikovati za vreme seksualnog odnosa (na primer, da usporite ili se zaustavite kada se približite ejakulaciji), a preporučuje se i masturbacija nekoliko sati pre odnosa.

Preuranjena ejakulacija je inače češća u mlađoj dobi. Ako primećujete da ona značajno utiče na Vaše intimne odnose, preporučujemo Vam da se obratite lekaru (urologu). Pošto uzroci mogu biti i telesni i psihološki, to će se najpreciznije ustanoviti uz pomoć stručnjaka. Problem u svakom slučaju nije nerešiv, samo je važno da za početak vidite na koji način ga možete rešiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.