Kako da seks traje duže – nekoliko trikova za muškarce koji pate od preuranjene ejakulacije

Neke može zbuniti, ali većini će doneti probleme sa samopouzdanjem – ovako se ukratko mogu opisati posledice preuranjene ejakulacije. Ovaj problem je među muškarcima relativno čest, a najlakše se „rešava“ tako što se o njemu ćuti.

Iako se tačan uzrok preuranjene ejakulacije ne zna sa sigurnošću, reakcije muškaraca su i te kako uočljive: od pojačane anksioznosti, pa sve do izbegavanja seksualnih odnosa. Rešenja u većini slučajeva ipak ne moraju biti komplikovana. Seksualni terapeuti koji pomažu parovima da prevaziđu nesigurnost, imaju i nekoliko predloga za dugotrajniji seks.

  1. Desenzitivne kreme i gelovi – mnogi muškarci će reći da ih ova sredstva ograničavaju, budući da smanjuju užitak tokom seksualnog odnosa. Ipak, umanjeni osećaj će produžiti odnos, a muškarci će imati manje razloga da brinu o preranom završetku.

Stručnjaci ipak savetuju konsultaciju sa lekarom, kao i da se muškarci pre upotrebe ovih sredstava dobro informišu o njihovom delovanju.

  1. Masters i Johnson metoda – ovu metodu prati glas da zahteva dosta strpljenja. Seksolozi, s druge strane, tvrde da je njena efikasnost dokazana. Radi veće kontrole nad orgazmom, vežba se može započeti samostalno, pa je savet da se najpre isproba tokom masturbacije.

Cilj je da muškarci nauče da prepoznaju i iskontrolišu svoje granice osetljivosti. Kada se približe vrhuncu, trebalo bi da se opuste i prekinu sa masturbacijom. Poenta je da se svakim sledećim ponavljanjem približe orgazmu.

Ovo je način da se prepozna trenutak kada nastupa ejakulacija, da bi ponavljanjem vežbe ona mogla i da se odloži. Masters i Johnson metoda daje rezultate kada se više puta vežba u različitim situacijama. Nakon što se sami u njoj izvešte, muškarci ovu vežbu mogu „preseliti“ u spavaću sobu i isprobati je u paru.

  1. Stiskanje – reč je o modifikaciji prethodne metode, a moguće ju je primeniti za vreme svakog intimnog odnosa. Kada je muškarac već blizu vrhunca, on ili njegova partnerka bi trebalo da stisnu glavić penisa, a stisak u proseku traje 20-ak sekundi.

Na ovaj način se smiruje uzbuđenje, pri čemu dolazi do smanjenja količine krvi u penisu. Zbog toga će muškarci osetiti da im opada erekcija, što je istovremeno uvod u novu predigru kako bi se nastavio odnos. Preporučuje se da se vežba ponovi tri puta tokom odnosa, a može se kombinovati i sa Masters i Johnson metodom.

  1. Mirovanje – iako zvuči lako, tokom izvođenja ove vežbe je popriličan izazov iskontrolisati ejakulaciju. Tehnika mirovanja podrazumeva da se tokom odnosa izbegavaju bilo kakvi pokreti: nijedan od partnera ne bi trebalo da se pomiče dok je penis u vagini.

Sve što je potrebno jeste da se partneri skoncentrišu na trenutni osećaj. Odnos se prekida kada se muškarac približi vrhuncu, a vežba se ponovo nastavlja nakon stimulacije.

Ukoliko u međuvremenu erekcija opadne, može se izvesti nekoliko pokreta da bi penis ponovo očvrsnuo. Kao i kod prethodne dve vežbe, penetracija se ponavlja nekoliko puta tokom odnosa.

5. Odabir pravog položaja – još jedan trik za dugotrajniji užitak je i eksperimentisanje sa različitim položajima. Oni takođe utiču na osetljivost, tako da mogu skratiti ili produžiti vreme za koje će muškarci doći do orgazma. Ipak, najbolja kontrola se postiže kada je muškarac na leđima – tada je najopušteniji, te će samim tim lakše odložiti ejakulaciju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.